Tähtvere spordipargis pandi täna lumekahur tööle

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere spordipargis alustati kunstlume tootmisega.
Tähtvere spordipargis alustati kunstlume tootmisega. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tähtvere spordipargis vaatas lumemeister Heigo Viilu täna hommikul, kuidas äsja käivitatud lumekahuriga tehtud kunstlumi murututtidele langes. Lumekahur sai töötada veerandi võimsusega, sest külmakraade nappis.

Tähtvere spordipargi juhataja Marti Viilu ütles, et kunstlund on plaanis teha nii palju kui võimalik: «Teeme mingigi raja.» Viilu sõnul on murul esimene eesmärk, 400-meetrine ring.

Sprindiringil on juba vabastiilis usinasti sõidetud. «Inimesed on leidnud sentimeetrigi lund üles, jääkiht on all, sõita kannatab, aga tõsist sporti veel ei tee,» sõnas Viilu.

Lumeolud on üsna erinevad. Tehvandil on juba mõnda aega 1,7-kilomeetrine kunstlumest suusaring. Elvas pole Tartu maratoni rajale suuskadega veel asja.

Tamsalus on sealne rajameister Raimond Paist sisse vedanud ka klassikajälje, milles küll kohati on muld väljas. Kuid vabastiilis saab sealsel neljakilomeetrisel ringil juba julgesti sõita.

Kuremaal ootab 2,5 kilomeetrit vabatehnikarada, klassikajälje tarvis veel lund ei piisa. Uusi suuski ei soovita sealne rajameister Andres Lippur ka veel alla panna.

Lumeinfo veebilehe järgi olid Haanjas esmaspäeval sõidetavad kahe- ja kolmekilomeetrine ring, kuid viie kilomeetri rada oli sobilik matkamiseks, sest soine osa on vesine ja pehme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles