Tartumaal Tallinna-Tartu maanteel häiris avarii liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal Laeva vallas Tallinna-Tartu maanteel sattusid täna ennelõunal liiklusõnnetusse mikrobuss ja sõiduauto, õnnetuse tõttu oli avariipaigas liiklus häiritud.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul sai juhtimiskeskus liiklusõnnetusest teate kella 11.15 ajal. «Liiklusõnnetuses on kannatanuid, vigastuste raskus ja kannatanute hulk on selgitamisel,» ütles ta ning lisas, et avariipaigas suleti üks sõidusuund.

Tartu Postimehe andmetel on sündmuskohal maantee väga libe. Üks avariis osalenud sõiduk on Volkswagen Transporter väikebuss, teine aga Škoda Octavia universaalkerega sõiduauto.

Õnnetus juhtus Kärevere sillast sadakond meetrit Tartu suunas lauges kurvis. Volkswagen sõitis Tartu suunas. Tallinna poole liikunud Škoda juht alustas möödasõitu, kaotas auto üle kontrolli, kaldus vastassuunavööndisse ning toimus kokkupõrge väikebussiga. Volkswageni juht esialgsetel andmete vigastada ei saanud. Škodat juhtinud naisterahva viis kiirabi haiglasse.

Avariilised sõidukid teisaldati kella 12.20 paiku. Päästjad puhastasid sõidutee.

Politsei teatas hiljem, et Tartust Tallinna poole sõitnud Škoda Octavia roolis olnud 35-aastane Kaire tegi möödasõitu väikebussist, kuid kaotas sõiduki üle kontrolli ning põrkas kokku vastassuunavööndis Tartu poole liikunud Volkswagen Transporteriga, mida juhtis 28-aastane Raul. Tartu avariipolitseinikud selgitasid, et mõlemad sõidukijuhid olid kained.

Kiirabi toimetas Škodat juhtinud naise tervisekontrolliks traumapunkti, kus otsustatakse vajadus haiglaravi järele. Nii mikrobussi juht kui teised kaasreisijad viga ei saanud. Tugevalt kahjustada said mõlemad sõidukid kui ka teeäärne metallpiire.  

Avariipolitseinikud selgitasid, et sõidutee oli kohati väga libe ning kaetud lumelörtsiga. Politsei pani inimestele südamele, et talvistes oludes sõitmisel tuleb olla tähelepanelik ja rahulik, hoida suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludele vastav sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles