Kriminaalbüroo juht Tartu sündmustest: lapse seisund on kriitiline

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu tänas kõiki täna öösel Tartus Lääne tänaval politseinikke ja päästjaid aidanud inimesi. Üksnes tänu neile jõudsid korrakaitsjad kiiresti reageerida ning päästa leekidest ema ja lapse elu. Tõsi, kolmeaastase poisi seisund on kriitiline, tõdes Saarepuu.

Ööl vastu tänast kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda. Üsna samal ajal sai väljakutse ka politsei. Teatati, et põleva sõiduauto all on inimese surnukeha.

Päästjad asusid põlengut kustutama, politsei tegi aga kiiresti kindlaks autoomaniku korteri, küsitles õue kogunenud inimesi ning siseneti majja. Koridoris oli tunda vänget bensiinilõhna. Uksele koputamise järel kostus korterist lapse karjatus. Kiirelt murdsid päästjad ukse maha ning nägid voodil last süles hoidvat Elerit. Nii ema kui laps olid leekides. Tulekahju summutati ja kannatanud anti üle kiirabile.

Postimehe andmetel leidis koos elanud Eleri ja Sigridi vahel aset tüli. Esialgsel hinnangul oli Sigrid enne süütamist tapetud kägistamise teel. Millega täpsemalt, peab selgitama ekspertiis. Vastavalt kahtlustusele mässis Eleri Sigridi surnukeha kilesse, viis selle õue, tagurdas temast autoga üle ning süütas seejärel auto.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles