Tartus oli põleva auto all surnukeha, lähedalasuvas korteris süütas naine enda ja lapse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel Tartus põleva sõiduki alt leitud surnukeha juhatas politsei korterini, millest avastati leekides naine ja laps. Politseinikel ja päästjatel õnnestus väikelaps ja naine tulest päästa.

Täna öösel kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda. Sündmuskohale saadeti nii politseinikud kui päästjad.

Sündmuskohale läinud politseinikud avastasid kustutustööde järel sõiduki alt teibiga kinni seotud 30-aastase Sigriti surnukeha.

Tuvastamaks võimalikult kiiresti kuriteos kahtlustatavat, kontrollisid politseinikud üht Lääne tänava korrusmaja korterit, kus sõidukiomanik elas. Korteriukse taha jõudnud politseinikud kuulsid lapse valju nutmist, tundsid samas ukse vahelt tulevat suitsu ja bensiini lõhna. Ohu tõrjumiseks otsustati päästjate abiga koheselt korteriuks maha murda.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu ütles, et korterisse sisenenud politseinikud avastasid põlevast voodist leekides naise, kes hoidis süles poisslast. «Politseinikul õnnetus 3-aastane laps naise sülest jalgupidi ära tõmmata, misjärel laps kustutati leekidest ning anti kiiresti üle meedikutele. Jätkuvate kustutustööde käigus õnnetus päästjatel ka ülejäänud tuli summutada ning 33-aastane naine leekidest päästa,» lisas ta.

Haiglas tuvastati mõlemal kuni 20 protsendi ulatuses põletushaavu. Praegu on poisslaps raskes seisus haiglas ning meedikute pideva järelevalve all. Meedikute sõnul on lapse terviseseisund raske, kuid stabiilne. Naine viibib samuti raviasutuses.

Esialgse info kohaselt süütas nii maja ees olnud sõiduki kui ka korteri 33-aastane Eleri, kes tulest päästeti. Hukkunud naise surnukeha saadeti kohtuarstlikku ekspertiisi.

Kriminaalpolitseinikud jätkasid sündmuskohal asjaolude selgitamist ning tuvastasid, et sõiduki alt leitud surnud naine ning korteripõlengus osalenud naine olid sõbrannad ning juhtunu sai arvatavasti teoks isiklikest suhetest tingitud probleemidest.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist. Kriminaalpolitseinikud jätkavad täiendatud jõududega antud sündmuse asjaolude selgitamist. Kohtueelset menetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur

Copy
Tagasi üles