Valimised nurjasid Tartu kütusehanke

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu linn pikendab tuleva aasta jaanuaris 2010. aastal sõlmitud autokütuse ostmise lepingut, sest aasta algusest algama plaanitud uueks perioodiks riigihanke korraldamine nurjus – väidetavalt valimiste tõttu.

Uue aasta algusest 2016. aasta lõpuni linnale autokütuse ostmise hanke korraldamise küsimus on alles volikogu selle nädala istungi päevakorras ja aega on hanke läbiviimiseks liiga vähe.

Seetõttu lubas linnavalitsus linnavarade osakonnal sõlmida ASiga Alexela Oil uue lepingu autokütuse ostmise kohta senistel tingimustel jaanuari lõpuni. Uue hankeperioodi alguseks on kavandatud veebruar.

Senise lepingu järgi saab Tartu linnavalitsus autokütuse müügihinnast igakordset allahindlust 2,9 protsenti. Kõik linna struktuuriüksused sõlmisid eraldi Alexela Oiliga kütuse ostmise otselepingu raamlepingu tingimustel.

Linnavarade osakond koostas 17. oktoobril otsuse eelnõu volikogult hanke tarvis loa saamiseks, aga pärast 10. oktoobrit vana volikogu koosseis istun­giteks enam ei kogunenud ja uus koosseis on tegelnud valitud võimu töö käivitamisega.

Miks ikkagi hanget õigel ajal teha ei saanud? «Kes oskab seda öelda?» vaatas abilinnapea Raimond Tamm linnavalitsuse pressikonverentsil kolleegidele otsa.

«Loogika on selles, et vahepeal olid oktoobri- ja novembrikuus volikogud, kus oli väga vähe punkte,» vastas abilinnapea Kajar Lember.

«Seal võib olla natuke see teema küll, et valimiste aastal istungite järjepidevust ei olnud,» lisas Tamm. «Ega seda ühte kuud ei peaks võtma nii mustades värvides kui siis, kui pandi kvartali või poole aastaga mööda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles