Selli mängud tulevad taas Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SELLi mängud. Pildil 2010. aasta tudengijooks Tartu tänavatel.
SELLi mängud. Pildil 2010. aasta tudengijooks Tartu tänavatel. Foto: Margus Ansu

Kevad toob taas Eestisse rahvusvahelised üliõpilasspordi võistlused SELLi mängud, millest võtab osa ligi 1500 tudengit enam kui 15 riigist.

Üliõpilasmänge korraldavad kordamööda neli riiki: Soome, Eesti, Läti ja Leedu. Viimati peeti SELLi mänge Tartus 2010. aastal.

Tuleva aasta kevadel peetavail mängudel on kavas 13 spordiala: kergejõustik, korvpall, sulgpall, judo, orienteerumine, male, saalihoki, mini-jalgpall, ujumine, võrkpall, lauatennis, jõutõstmine ja maadlus.

Mängude patroon maadleja Heiki Nabi leidis, et SELLi mängude tomumise üle Eestis tasub olla kahtlemata uhke. Tema hinnangul on üritus oluliseks väljundiks kõikidele sportlikust elustiilist lugupidavatele tudengitele ega eelda tippsportlase staatust.

Koole saab mängudele registreerida vaid kuni 14. jaanuarini 2014 veebilehe www.sell2014.eu vahendusel. Üliõpilasmängud peetakse tuleva aasta 16. - 18. maini Tartus.

SELLi mängud on olulised Eesti spordiajaloo võistlused, mis peeti esmakordselt 1923. aastal Tartus ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles