Raske liiklusõnnetuse põhjustanud roolijoodik sai tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tartu maakohus määras möödunud nädala lõpus purjuspäi autorooli istudes raske liiklusõnnetuse põhjustanud mehele tingimisi vangistuse, ühtlasi tuli mehel tasuda kannatanule tuhandeid eurosid.

Õnnetus juhtus mullu augustis Põlvamaal Vissi-Kammeri tee esimesel kilomeetril, kus Toyota sõiduauto taga sõitnud Audi 45-aastane purjus juht Aares asus piiratud nähtavusega kohas kurvilisel teel möödasõitu tegema. Audi põrkas kokku vastutulnud Chrysleriga ja paiskus omakorda külge Toyotale, millest möödasõitu sooritas.

Toyotas reisinud mees ja naine ning Audit juhtinud mees tõsiseid vigastusi ei saanud. Küll aga sai raskelt viga Chryslerit juhtinud naine, kes toimetati haiglasse.

Möödunud nädala lõpus tunnistas Tartu maakohus Aarese kokkuleppemenetluses süüdi alkoholijoobes olles sõiduauto juhtimises ja liiklusõnnetuse põhjustamises ning sellega teisele inimesele raske tervisekahjustuse tekitamises.

Kohus mõistis varem kriminaalkorras karistamata mehele tingimisi kolmeaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga. Samuti võeti Aareselt mootorsõiduki juhtimisõigus kaheks aastaks. Menetluskulude katteks peab ta tasuma kokku 549,73 eurot.

Kannatanu esitas esialgu kriminaalasja raames ka enam kui 19 000-eurose tsiviilhagi, kuid praeguseks on süüdistatav selle talle juba tasunud, mistõttu kannatanu loobus esialgu esitatud hagist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles