Politsei: vägistamisteateid on vaid üks

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lõuna prefektuuri kriminaaltalituse juht Meelis Saarepuu.
Pildil Lõuna prefektuuri kriminaaltalituse juht Meelis Saarepuu. Foto: Kristjan Teedema

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu rõhutab täna ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias levinud ja väidetavalt Tartus mikrobussis toimunud vägistamistest rääkides, et praeguseks teadaolevalt on tegu üksiku teatega ja mitte ühtegi analoogset vahejuhtumit pole esinenud.

Laupäeval, 23. novembril pöördus politseisse mees, kelle sõnul olla tema naist möödunud ööl Tartus ühte kaubikusse tõmmatud ja seal vägistatud, vahendas PPA Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politsei alustas koheselt saadud esmainfo pinnalt kriminaalmenetlust ning kutsus ülekuulamisele väidetava kannatanu.

Naise sõnul oli ta alkoholi tarvitanuna peolt üksi koju läinud, kui ta koduteel ühte kaubikusse tõmmati ja tundmatu mehe poolt väidetavasti vägistati. Teadmata põhjusel ei pöördunud naine kohe pärast juhtunut politseisse. Juhtunust kõneles ta esmalt alles öö möödudes oma mehele.

«Tartu kriminaalpolitseinikud teevad kõik endast oleneva, et selle juhtumi üksikasjad käimasoleva kriminaalmenetluse raames välja selgitada. Muuhulgas käib töö väidetava kuriteo toimepanemisel kasutatud kaubiku margi ja värvi kindlaks tegemisel,» rõhutas Saarepuu

Kõigil, kel on infot kirjeldatud juhtumi kohta, palutakse sellest viivitamatult politseile hädaabinumbril 110 teatada.

Praeguseks teadaolevalt on tegu üksiku teatega ja mitte ühtegi analoogset vahejuhtumit pole esinenud. Ka pole esinenud ühtegi juhtumit, kus mõnd inimest oleks tema tahte vastaselt mõnda sõidukisse tõmmatud sooviga tema suhtes vägivalda kasutada. Sotsiaalmeedias levinud kuulujutud teistest analoogsetest juhtumitest ei ole seni kinnitust leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles