«Teeme ära!» leidis talgulistele lisa

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgutel koristati Jaagu käsi­töötalu laudamaja.
Talgutel koristati Jaagu käsi­töötalu laudamaja. Foto: Sille Annuk

1. mai talgupäeva korraldajad tegid talguliste järelloenduse ja selgus, et osalejaid oli kokku algselt teatatust hulga rohkem – 31 299.


Üleriigilise talgupäeva õhtul teatasid korraldajad 28 620 talgulisest, kellest 2335 töötas Tartumaal.

«Teeme ära!» talgujuhtide toimkonna juht Tarmo Tüür teatas, et talgute järel korrastatud andmete järgi oli Tartumaal talgulisi 2614, Jõgevamaal 940, Valgamaal 964, aga näiteks Harjumaal tervelt 7707.

Tüür selgitas, et on mitu põhjust, miks arvud algsega võrreldes kasvasid. Esiteks ei saadud talgupäeval kõigi talgujuhtidega ühendust ja nendelt tulid värsked andmed nädala sees.

Teiseks said inimesed kodulehel ise talguliste andmeid parandada. Kui korraldajad talgupäeva hommikul andmeid täpsustama asusid, tuli mitmelt poolt vastuseks, et rahvast tuleb veel juurde. Tuligi, küllap ka seepärast, et päeva peale ilm paranes.

Kolmandaks andis lisa see, et osa talguid, kümmekond, oligi planeeritud pühapäevaks.

Tüür osutas, et talguliste koguarvu saaks veelgi suuremaks korrigeerida, sest mõned talgud olid algusest peale kavandatud 8. maiks ja mõned lükati nädala võrra edasi.

«Me numbrilist eesmärki ei seadnud,» ütles Tüür. «Aga muidugi, mida rohkem inimesi kaasa tuleb, seda toredam. Numbritel on oma mõju. Samas oleks võinud talgupäeva korda läinuks lugeda ka 20 000 osalejaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles