Pildid: Tartus avati suur liiklussõlm

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ummikud ja liikluspiirangud Tartus Võru poolses otsas peaksid nüüd jääma minevikku, sest täna avatud mahukas liiklussõlm peaks autosõitu selles piirkonnas oluliselt lihtsustama. Tõsi, sildade ja ringteede rägastik võib esmapilgul tunduda päris keeruline.

Objektiga lõppes Idaringtee esimese ehitusala rajamine. Postmaja juurest kuni Tartu vanglani rekonstrueeritud tänava pikkus on 2,1 kilomeetrit. Välja ehitati Võru tänava eritasandiline liiklussõlm, mis koosneb ühest viaduktist, neljast rambist, kahest liiklusringist ja kogujateedest. Sõlm moodustab linnapiirist välja jääva ja maanteeameti tellitavate tööde mahus oleva Postimaja liiklussõlmega ühise terviku ning võimaldab Ringtee tänavat jõuda sujuvalt Tallinna-Tartu-Luhamaa maanteele.

Tartu võttis Idaringtee ehituse ette selleks, et viia transiitliiklus kesklinnast välja. Tööd jätkuvad Idaringtee teisel ehitusalal, mis viib liiklejad tulevikus Turu ringilt üle Emajõe Lammi tänavale. Teine ehitusala valmib 2015. aasta kevadel. Projekti raames rajatakse kokku ka 11,2 kilomeetrit jalgrattateid.

Postimaja liiklussõlme ehitanud Nordeconi teatel läksid ehitustööd piirkonnas maksma kokku oli 34,56 miljonit eurot. Töid rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi vahenditest, ülejäänu tasuvad vastavatel ehitusaladel Tartu linn ja maanteeamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles