Tartu plaanib uut mänguväljakut taas Annelinna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus tahab uuendada Kaunase puiesteel asuvat laste mänguväljakut.
Linnavalitsus tahab uuendada Kaunase puiesteel asuvat laste mänguväljakut. Foto: Sille Annuk

Lisaks tänavu lastekaitsepäevaks valminud mänguplatsile Annelinnas Kalda teel on samasse linnajakku tulemas väljak ka tulevaks suveks.

«Annelinnas kui suurima elanike arvuga Tartu linnaosas on vajadus mänguväljakute järele jätkuvalt väga suur,» ütles pressiesindaja vahendusel abilinnapea Raimond Tamm. Lisaks väikelastele tahab linn rajada sportlikke tegutsemisvõimalusi ka suurematele lastele.

Uue mänguväljaku rajamiseks määras raad projekteerimistingimused Annelinna keskel asuvale Kaunase pst 58a krundile. «Uue mänguala projekteerimisel kaasame kindlasti seonduvaid huvigruppe, et valmiv lahendus arvestaks erinevate vajaduste ning soovidega,» lisas Tamm.

Plats on kavas kujundada nii, et see moodustaks koos olemasoleva laste mänguväljakuga ühtse terviku ning et kogu mänguala saaksid kasutada erinevas vanuses lapsed. Projekteeritav ala on kergliiklusteega jagatud kaheks. Üks mänguväljaku pool on kavas kujundada väikelastele ja teine sportlikuks tegevuseks suurematele koolilastele.

Kergliiklustee äärde paigaldatakse pingid, prügikastid ja jalgrattahoidjad. Kogu alale koostatakse terviklik haljastus- ja valgustusprojekt ning rajatakse täiendavad ühendusteed olemasolevate kergliiklusteedega.

Mänguväljak valmib tuleva aasta lastekaitsepäevaks, 1. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles