Tervisetoas on teemaks gripp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 17–20 on kõik huvilised oodatud õdede liidu ja Tartu tervishoiukõrgkooli novembrikuisesse tervisetuppa tervishoiukõrgkoolis Nooruse 5, kus seekord räägitakse gripist.

Tulijad saavad mängida teadusmängu «Vaktsineerida või mitte». Mängima oodatakse inimesi, kes tahavad vaktsineerimisest rohkem teada ja sel teemal arutleda. Vestlusringi hoiab ajagraafikus DECIDE mängu looja ja tervishoiukõrgkooli õppejõud Siret Läänelaid.

Veel on võimalus osaleda kahes vestlusringis: «Minu laps – jälle haige!» ja «Kas gripp tuleb ka sel aastal?».

Esimeses neist räägitakse ülemiste hingamisteede haiguste tekitajatest ja nende levikuteedest. Antakse näpunäiteid, kuidas on võimalik lihtsate vahenditega ülemiste hingamisteede infektsioone ennetada ning kuidas leevendada haige lapse enesetunnet, kui haigus on kohal. Vestlusringi juhib tervishoiukõrgkooli õppejõud ja TÜ kliinikumi lastekirurgia õde Airin Treiman-Kiveste.

Teises vestlusringis räägib kliinikumi infektsioonikontrolli õde Tiina Teder gripist Eestis ja mujal maailmas. Arutletakse, mis iseloomustab gripiviirust ja miks on gripp ohtlik ning kas grippi on võimalik vältida.

Peale vestluste tervise teemal on täna õhtul võimalik saada individuaalset tervisenõu ning mõõta vererõhku, pulsisagedust, vere suhkru-, hemoglobiini- ja kolesteroolisisaldust, keha rasvasisaldust ja kehamassi indeksit, määrata veregruppi, mõõta vingugaasi hulka väljahingatavas õhus ja hinnata nikotiinisõltuvuse tugevust. Kohapeal tegutseb lastehoiutuba. Vestlusringides osalemine ja tervisenäitajate kontrollimine on tasuta.

Ka on täna õhtul võimalik end vaktsineerida ja soetada tervisetooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles