Keeraku memoriaal tõi matile 765 judokat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaimo Keeraku mälesturniir judos.
Kaimo Keeraku mälesturniir judos. Foto: Judoklubi DO

Möödunud nädalavahetusel Tartus peetud Kaimo Keeraku memoriaal judos nii noortele kui täiskasvanutele meelitas kohale arvukalt sportlasi Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt ja Valgevenest.

Kaks päeva väldanud võistlustelt jätsid tartlased kodulinna nii mõnedki medalid, kinnitas Elis Põhjala judoklubist Do.

K. Keeraku nimelisel laste judopäeval said kuldse karikaga pärjatud klassis C-55kg Iljas Abubakarov (Do Klubi), klassis B-40kg Ines Kütt (Zen klubi), klassis B-57kg Merlyn Tähe (Zen) ning klassis A-81kg Mattias Kuusik (Do).

Hõbemedali võitsid C-30kg arvestuses Stefan Sooniste (Do) ning A-90kg klassis Sander Ludvig (Do). Pronksi võitis Joonatan Kaldmaa (Do) C-38kg arvestuses.
Pühapäeval peeti täiskasvanute turniir, kus esikoha võitsid järgnevad Do klubi sportlased:

Julia Bežko -63kg, Andre Seppa -81kg ja Juhan Mettis +100kg. Hõbemedal kuulus Jaan Angerjärvele -100kg.

Kui mullu võidutses Kaimu Keeraku kehakaalus (-73kg) Soome koondise esindaja Eetu Laamanen, siis sel korral jäi võit Tartusse. Do klubi liige Künter Rothberg, kelle vastasteks olid loosi tahtel vaid Soome esindajad, realiseeris oma võimalused ning sai auhinnaks üksnes selles kehakaalus välja pandud spetsiaalse karika.

Hõbemedali võitis Sikko Kaewasa ning pronksid Rene Villanello ja Faye Njie, kes kuuluvad kõik Soome juunioride koondisesse.

Samal päeval toimusid ka Eesti meistrivõistlused absoluutkaalus, kus naiste arvestuses tuli Eesti meistriks Julia Bežko ja meeste arvestuses Juhan Mettis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles