Mustvee kinnitas valimistulemused

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaa Mustvee linna valimiskomisjon sai valimistulemused välja kuulutada, sest riigikohus ei võtnud enim hääli saanud valimisliidu Pähklid kaebust menetlusse.

Valimisliit kaebas esmalt Jõgeva maakonna valimiskomisjonile ja hiljem ka vabariigi valimiskomisjonile, et Mustvee teistkordsel häälte ülelugemisel muutus valimistulemus. Nimelt saavutasid nad 11-liikmelises volikogus esmalt viis mandaati, kuid pärast teistkordset häältelugemist jäi järgi neli mandaati.

Liit avaldas oma kaebuses kahtlust, et hääletussedeleid on rikutud ning nendele kirjutatud numbreid on parandatud.

Mustvee linna ja Jõgeva maakonna valimiskomisjonid rikkumisi ei tuvastanud ning kaebust ei rahuldanud. Riigikohus otsustas, et ei hakka kaebust menetlema ning nii sai kohalik valimiskomisjon lõpuks valimistulemused kinnitada.

Valimiskomisjoni otsusega registreeriti linnavolikogu liikmed, asendusliikmed ja lisamandaadid.

Mustvee Linnavolikogu 8. koosseisu esimene istung on kavas 26. novembril kell 10. Päevakorras on linnavolikogu esimehe ning aseesimehe valimine. Ära kuulatakse ka valitseva linnavalitsuse lahkumispalve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles