Tammekal publikut jagub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda meistriliigat võõrustanud Elvas vaatas mängu 221-pealine publik, kusjuures suur osa Kalju fänne jõudis mängule väikese hilinemisega. Nimelt oli teel lõhkenud meeskonna bussi rehv ja et remondiga läks aega, andsid fännid oma autod põhikoosseisule ja peatreenerile, kes kiiresti staadioni poole teele asusid.

Fännid ise ja varumehed saabusid paarkümmend minutit peale mängu algust parandatud bussiga.

Kuid isegi see, et põhihooaja viimased kohtumised, mis pidid olema kodumängud, peeti Tallinnas ja Elvas, ei seganud Tammekal püüdmast suurima publikuarvuga klubi tiitlit. Keskmiselt külastas meeskonna kodumänge 356 vaatajat, kogu hooaja peale kokku 6419 vutisõpra.

Tammeka mänedžer Veiko Soo ja turundusspetsialist Kalle Paas rõõmustasid edu üle, kuid tunnistasid ka, et on publiku staadionile meelitamisega põhjalikult vaeva näinud.

«Me edestasime selles arvestuses kõiki suuri Tallinna klubisid. See näitab, et Tartule meeldib jalgpall, mis teeb omakorda rõõmu nii mängijatele kui ka treeneritele, sest täiskasvanute tippjalgpall on mõeldudki ju publikule,» sõnas Paas.

Publikuhuvi analüüsimisest ilmnes, et teguriteks on ilm, välismaiste mängude toimumine, meelelahutuslik aspekt, sportlik tase ning ka vastased.

Paas tõi näiteks, et Tallinna suuri klubisid, keda on raskem võita, tuleb rohkem rahvast vaatama, ja väiksemad, kellega mängitakse võrdselt, tõmbavad publikut ligi vähem.

Kalle Paas ja Veiko Soo kinnitasid, et töö jätkub, aga nad tõid välja selle, et kuigi pealehakkamist ja kogukonnavaimu Tammekal jagub, siis selleks, et andekaid mängijaid Tartus hoida ning publikule rohkem võidurõõmu pakkuda, vajatakse suuremat tuge nii linnalt kui ka sponsoritelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles