Sulgpallur Karl Kert valmistas Euroopa karikavõistlustel üllatuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkias peetud Euroopa noorte karikavõistluste etapil võitis Triitoni klubi sulgpallur Karl Kert (keskel) U-15 vanuseklassis esikoha.
Slovakkias peetud Euroopa noorte karikavõistluste etapil võitis Triitoni klubi sulgpallur Karl Kert (keskel) U-15 vanuseklassis esikoha. Foto: Erakogu

Slovakkias peetud Euroopa juunioride karikavõistluste etapil sulgpallis osales 17 riigi koondise hulgas ka Eesti U-17 noortekoondis, kuhu kuulusid Tartu Triitoni ja Nõo sulgpalliklubi sulgpallurid.

Kuna võisteldi kaks aastat vanematega, tuleb saavutuseks pidada meie segapaaride Mikk Õunmaa - Helina Rüütel; Mihkel Laanes - Kristin Kuuba jõudmist kaheksa tugevama hulka, rääkis sulgpallitreener Mart Siliksaar.

«Parimatele kohtadele jõudmiseks tõmbas kahjuks kriipsu peale meie esinumbri Kristin Kuuba hüppeliigese trauma.» See juhtus üksikmängu kaheksandikfinaalis, kus ta oli juba võitnud esimese geimi ja juhtis teises geimis 10:4.

Saadud trauma kustutas ka võimaluse jõuda kõrgematele kohtadele segapaarismängus ja naispaarismängus.

Suurüllatuse valmistas aga U-15 vanuseklassis poistest Karl Kert Triitonist, kes võitis järjest kõik seitse mängu. Poolfinaalis alistas Karl esimesena paigutatud Adam Horak'i 19:21, 21:16, 22:20; finaalis  teisena paigutatud Peter Hrncar`i 21:14, 7:21, 21:13.

U-13 poiste paarismängus tõi hõbemedali Triitonisse Artur Ajupov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles