Mitmekordne võitja ihkab uut kulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu registreerus Tartu jooksumaratonile 3029 jooksjat-kõndijat. Tänavu on see arv üle 3600.
Mullu registreerus Tartu jooksumaratonile 3029 jooksjat-kõndijat. Tänavu on see arv üle 3600. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

«Ootame ilusat ilma,» loodab klubi Tartu Maraton pressiesindaja Kadri Talva jooksusõpradele nädalavahetuseks häid tingimusi.


Ilmajaama prognoos on igatahes optimistlik: laupäeval tuleb väga soe ja äikesevihma võimalusega ilm. Pühapäeva öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk ja pärast seda läheb ilm veidi jahedamaks. Pühapäev tuleb mõnusalt soe, rahulik ja sajuta, tõenäoliselt on ka pilvi vähe.

Ohtraim osavõtt

Pühapäeval stardivad 28. Tartu jooksumaratonil sportlased 12 riigist. Tiitlit tagasi võtta ihkab kindlasti Ida-Virumaalt pärit seitsmekordne Tartu jooksumaratoni võitja Vjatšeslav Košelev, kes mullu pidi alla vanduma Venemaa jooksjale Juri Vinogradovile.

Košelevile pakuvad väärikat konkurentsi mullune kolmas, Alexei Markov, ja Mart And­res­son, kelle kontol on aastast 2009 neljas ja 2008 teine koht.

28. Tartu jooksumaraton on ühtlasi tänavuse Tartu nelikürituse teine etapp, mistõttu näeb radadel ka sportlasi, kes on tuntust kogunud teistel aladel.

Tartu nelikürituse mullune võitja Raul Olle asub starti ootusega hoolimata vähesest jooksutrennist maraton edukalt lõpetada.

«Jooksen eelkõige Tartu nelikürituse lõpptulemust silmas pidades. Jooksumaraton mõjutab kindlasti nelikürituse tulemusi, sest jooksjatel on võimalus oma tugevusi ära kasutada. Samas hea jooksja võib olla ka hea suusataja, kuid rattasõidu tulemustes palju ära anda,» räägib Olle, kes peab jooksmist enda kõige nõrgemaks alaks.

Olle olukorra muudab mõnevõrra lihtsamaks see, et jooksurajale ei saa tulla kahekordne Tartu maratoni võitja, Norra suusatajate seas üks paremaid jooksumehi Anders Aukland.

Samas pakub Ollele nelikürituse arvestuses kindlasti konkurentsi möödunud aasta kolmas ja kahel korral võitjaks tulnud Rait Pallo.

Naiste arvestuses saab pühapäeval kaasa elada ka 2008. aasta parimale – Olga Andrejevale, kellele pakub konkurentsi Keenia jooksja Irene Chep­kirui.

Eile hommikuks oli pühapäevasele võistlusele oma nime kirja pannud 3609 jooksjat ja kepikõndijat. Riikidest on esindatud Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Saksamaa, Norra, Tšehhi, Taani, Holland, Maroko ja Keenia. Kirja saab ennast panna veel laupäeva õhtuni.

Transport kiiremaks

Jooksumaratoni võistluste direktori Kunnar Karu sõnul on muutunud spordisõprade paremaks teenindamiseks par­kimis- ja bussipiletite müük.

«Nii bussipileti kui ka finišiparkla pääsme võiksid spordisõbrad soetada eelmüügist, sest niimoodi saavad korraldajad muuta transpordi korralduse märgatavalt kiiremaks ja mugavamaks.

Võimaluse korral soovitame kasutada eribusse või jagada autot sõpradega,» räägib Karu plaanist muuta võistluspäeva liikluskorraldus sujuvamaks.

28. Tartu jooksumaraton

Homme, 8. mail

Tartu Tähtvere spordipargis

• Maratonikeskus EMÜ spordihoones avatud
kell 9–19
• Kell 11 tillujooksud (400 m ja 800 m)
• Kell 11.40 minijooksud (1,7 km)
• Kell 12.20 avatud raja jooks ja kepikõnd 4 km
• Kell 12 ja 13 auhindade loosimine

Ülehomme, 9. mail

Otepääl Tehvandi staadionil

• Kell 9 stardimaterjalide väljastamine
• Kell 10 Otepää lastejooksud (250 m ja 500 m)
• Kell 11 23 km jooksu ja kepikõnni start

Tartumaa tervisespordikeskuses

• Kell 10 stardimaterjalide väljastamine
• Kell 11.30 Elva lastejooks (500 m)
• Kell 12 10 km jooksu ja kepikõnni start
• Kell 12.10 23 km võitja finišis
• Kell 12.20 lilleautasustamine
• Kell 16.30 suletakse finiš

Liiklus maratoni ajal

Valga maantee remondi tõttu Ansomäe juures on Valga ja Sangaste poolt tulijatel soovitav sõita marsruudil Sihva-Pühajärve-Otepää (Mäe tn - Valga mnt).

Võistluspäeval on Otepääl liikluseks suletud kell 10.50–11.15 Otepää-Valga mnt Tartu-Valga mnt ristmikust kuni rolleriraja ristmikuni, kell 10.50–11.45 (viimase jooksja maanteelt ära pööramiseni) Otepää-Rõngu mnt esimesed 4 km.

Liikumine on lubatud jooksjate taga peale lõpuautot või jooksjate ees tuleva liiderauto ees Rõngu suunas.

Võistluspäeval on Otepääl parkimine keelatud kell 7–11.15 mõlemal pool teed nii Valga maanteel Tartu-Valga mnt fooriga ristmikust kuni Otepää linnapiirini, Tehvandi teel Valga mnt ja Tehvandi hotelli vahelisel lõigul, Tehvandi teel Valga mnt ja Mäe tn vahelisel lõigul kui ka Mäe tänaval.

Finišipaika saab sõita Otepää-Pangodi-Peedumäe-Elva ja Otepää-Kintsli-Laguja-Elva kaudu või Otepää-Palupera-Hellenurme-Elva teed pidi peale viimaseid võistlejaid.

Maanteedel, mida mööda kulgeb või mida ületab maratonirada, liiklust ei suleta, kuid kehtivad kiirusepiirangud.

Erand on Rõngu mnt - Hellenurme mnt - Viti­palu karjääri vaheline lõik, mis on suletud kell 11.15–15.

Võistlusraja ja maantee ristumiskohtades kehtib peatumiskeeld 50 m ulatuses mõlemal pool teed. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles