Politsei: raudteel hukkunud nooruk võis kuulata muusikat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Tammelinnas rongi ette sõitnud ja hukkunud noormehe ratas.
Tartus Tammelinnas rongi ette sõitnud ja hukkunud noormehe ratas. Foto: Politsei

Eile õhtul Tartus kaubarongile ette sõitnud ja hukkunud 17-aastase noormeehe juurest leiti kõrvaklapid. Politsei ei välista, et noormees võis kuulata muusikat ka õnnetuse hetkel.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets ütles, et hukkunu juurest leiti mobiiltelefon, mille külge olid ühendatud kõrvaklapid. Need rippusid hukkunul jope krae juures.

«Me ei saa välistada, et õnnetuse juhtudes kuulas noormees kõrvaklappidest muusikat, mille tõttu oli tema tähelepanu hajunud ja ta ka rongijuhi antud hädasignaali ei kuulnud,» lausus Koemets pressiesindaja vahendusel. Ka ei kasutanud noormees kaitsekiivrit.

Raudtee on kõrgendatud ohupiirkond, mistõttu tuleb ka ülekäigurajal jälgida ümbritsevat hoolikalt, muidu on õnnetus kiire juhtuma, lisas Koemets.

 Paljud raudteeõnnetused juhtuvad just asjatu kiirustamise ning liiklejate tähelepanematuse tõttu Kindlasti ei tohiks raudtee piirkonnas liiklejad tegeleda kõrvaliste asjadega, mis hajutavad tähelepanu ning kuulmis- ja nägemisvõimet.

Reedel teatas lõuna prefektuur, et kohtuarstliku diagnoosi põhjal on noormehe surma põhjustanud vigastus peapiirkonnas. «Paraku ei kasutanud jalgrattur kiivrit, mis oleks peapiirkonda kaitsnud,» nentis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets pressiesindaja vahendusel.

Veel selgus ekspertiisi käigus, et jalgrattur oli kaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles