Tartu linnavolikogu valis taas linnapeaks Urmas Kruuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuset õnnitleb abilinnapea kandidaat Tiia Teppan.
Urmas Kruuset õnnitleb abilinnapea kandidaat Tiia Teppan. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavolikogu tänasel istungil valiti Tartule uus linnapea. Ainsa kandidaadina oli üle seatud Urmas Kruuse Reformierakonnast. Hääletusel jagati välja 46 sedelit, hääletuskastis oli hiljem 45 sedelit. Urmas Kruuse poolt hääletas 29 volinikku, vastu oli 4 volinikku.

Enne linnapea valimist arutasid volinikud  ka linnapea palga küsimust.

Volikogule esitatud otsuse projektis oli kirjas, et Tartu linnapea palka tõstetakse 3300 euroni kuus. Arutelul tegid IRLi liikmed Mihhail Lotman ja Rein Kilk ettepaneku, et linnapea palka ei tuleks tõsta. Seda ettepanekut toetas ka sotsiaaldemokraat Marju Lauristin. Pärast Lauristini esinemist palus sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Tõnu Ints vaheaega.

Pärast vaheaega pandi hääletusele kaks varianti: palgatõus 3300 eurole ja endine palk 3196 eurot. Linnapea palga tõusu poolt hääletas 29 linnavolinikku, vastu oli 15 volinikku.

Pärast linnapeaks valimist esitas Urmas Kruuse abilinnapeade kandidaatideks Kajar Lemberi (SDE), Jarno Lauri (SDE), Raimond Tamme (RE), Tiia Teppani (RE) ja Vladimir Sokmani (KE).

Lember sai volinikelt 33 poolt- ja 2 vastuhäält, Laur 34 poolt- ja 2 vastuhäält, Sokman 29 poolt- ja 5 vastuhäält, Tamm 31 poolt- ja 4 vastuhäält, Teppan 28 poolt- ja 6 vastuhäält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles