Jõgevamaal hukkusid liiklusõnnetuses inimene ja kaks põtra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõgevamaal Jõhvi-Tartu-Valga maanteel Mustvee lähistel leidis täna kella 17 paiku aset liiklusõnnetus, kus auto sõitis otsa põtradele ning mille tagajärjel hukkus sõidukis viibinud inimene ja kaks teele jooksnud metslooma.

Sündmuskohal viibinud Postimehe reporter ütles, et auto oli õnnetuse tagajärjel teelt välja sõitnud. Politsei kinnitas avarii toimumist, kuid lubas õnnetuse üksikasjad hiljem avaldada.

Kella 18 paiku lebas keset sõiduteed põdra surnukeha. Teine põder oli kokkupõrke järel paiskunud maantekraavi. Suunaga Tartu poole liikunud sõiduauto paiskus teelt välja paremale poole metsa ning asus umbes 15 meeri kaugusel maanteest võsas.

Õnnetus juhtus Mustvee lähistel, Mustvee-Jõgeva ristmikult umbes 500 meetrit Tartu suunas. Päästjad suunasid autod põdra surnukehast mööda. Liiklust teisele teele ümber ei suunatud. Politsei tegeles samal ajal mõõtmistega ning uuris sündmuskohta.

Hiljem teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja, et liiklusõnnetus juhtus Jõhvi-Tartu-Valga maantee 73,5. kilomeetril. Tartu suunas liikunud Opel Vectrale jooksis teele ette kaks põtra ning autojuhil ei õnnestunud loomadega kokkupõrget vältida.

Kokkupõrkes loomadega paiskus sõiduk paremale poole teelt välja ning autoroolis olnud 55-aastane mees sai sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal.

Mees oli autos üksi ning politsei selgitas, et mehel oli turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud. Autole ette jooksnud põdrad hukkusid sõidukilt saadud löögist samuti sündmuskohal.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis lisas, et metsloomade aktiivse liikumise poolest on antud piirkond väga tuntud. Seetõttu on ümbruskonda paigutatud ka mitmeid põtrade eest hoiatavaid liiklusmärke. Seda enam peaksid sõidukijuhid pöörama tähelepanu ohutu sõidukiiruse valikule.

«Ühelt poolt käib ulukite jaht ning loomad liiguvad aktiivselt ringi, teisalt on päevavalgust praegusel ajal vähe ning nähtavus piiratud,» selgitas Naidis. Ta lisas, et hämarad õhtupoolikud on liikluses kõige ohtlikumad, kuna silmaga enam niisama lihtsalt teed ei näe aga ka sõidukituled ei valgusta veel piisavalt. «Kehvapoolse nähtavusega tuleks aga kindlasti pigemini sõidukiirust vähendada, sest nii võidate reageerimisaega ohu vältimiseks,» ütles Naidis pressiesindaja vahendusel.

Liiklusõnnetuse täpsemate asjaolude uurimiseks alustab Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles