Rock lubab tõhusamat rünnakut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Seis on 0:2. Seis on nuk­ker, aga mitte lootusetu. Seis on selline, et Rock peab kollaseid tarvaid nende kodus lööma, kui tahab Eesti meistriliiga finaalseerias murrangut.



«Ei ole nukker,» arvas kunagi Rocki juhendanud Tõnu Lust, «spordis alati keegi võidab ja keegi kaotab.»



Frustratsiooni langeda ei soovita ka Rocki korvpalliakadeemia juht Paavo Russak: «Tuleb olla lõpuni positiivne. Mängitakse ju nelja võiduni. 0:2 ei ole tappev seis, tagasitee on raske, aga võimalik.»



Russak, kes on Tartu Postimehe veebis Rocki mänge alates poolfinaalseeriast analüüsinud, oli sunnitud pärast mõlemat senist finaalmängu nentima, et Tarvas haaras initsiatiivi ega lasknud seda käest.



Rockil tuleb nüüd leida võti, kuidas initsiatiiv Rakveres enda kätte saada.


«Tarval on muidugi hea,» lisas Lust, «kaotada midagi ei ole, tule ja tõesta ennast. Rockil olid pinged sees. Psühholoogias on asi kinni.»



Meediakära aitab Tarvast


«Ükski võistkond ei lepi vaid sellega, et ta on finaali pääsenud,» ei nõustu Rocki peatreener Indrek Visnapuu, mööndes, et kogu ümbritsev meediakära teeb Rakverel psühholoogilise ettevalmistuse palju lihtsamaks.



Visnapuu sõnul on meedias tehtud Rakverest nõrk võistkond ja Rockist meeskond, kes peaks Tarvast igal juhul üle käima. «Kui hakata mängijaid üks ühele võrdlema, siis ma ei usu, et vahe oleks selline, nagu seda on kajastatud,» ütles Visnapuu.



Rocki loots leiab, et ükski mängija ei tohi kunagi lasta ennast välisest mõjutada. «Mis ja kui palju kedagi subjektiivselt mõjutab, on väga raske mõõta,» sõnas ta. «Mina ei ütleks, et teises mängus oli üks võistkond psühholoogiliselt parem kui teine. Mõlemad näitasid tugevat võitlust ja nüansid otsustasid mängu.»



Visnapuul oli eile pealelõunaks viimane kohtumine ka korra üle vaadatud. «Teist korda vaatan mõnd kindlat kohta,» lubas ta.



Rünnak tõhusamaks


Tuleb vastasest rohkem punkte visata, on Visnapuu lihtne retsept Rakvere-mängudeks. «Rünnakul tuleb efektiivsem olla,» täpsustas ta. Rockil oli kolmepunktivisete protsent 22,2 Rakvere 38,7 vastu.



«Lähivisetelt oli Rock küll Tarvast parem, aga kui sa oled kolmestega efektiivsem, tuleb sulle iga kord punkt rohkem kui kahestega,» lisas ta.



Visnapuu toonitas, et rünnakuefektiivsuse puhul on rõhk sõnal efektiivsus: «Me tegime rohkem viskeid, aga saime vähem punkte.»



«Võib-olla Rock tuleb august välja, võib-olla ei tule, mis tähtsust sel on, kes võidab,» jättis Lust otsad lahti.



«Rockil on loogiliselt võttes potentsiaal suurem,» lisas ta. «Sõltub, kuivõrd motiveeritud nad on. Raha ei pane mängima, peab ikka sisemine hasart olema. Huvitav, ent nad ei ole seda endas leidnud.»



«Keegi ei pea Rakveres peetavates mängudes pettuma,» lubas Visnapuu.



Üks küsimus


Mida peaks tegema klubi juhtkond, et Rocki meeskond hakkaks võimetekohaselt mängima?

Andres Liinat
TÜ ASK juht


Klubi juhtkond ei saa ega tohi sellises faasis sekkuda köögipoolde. See ei ole kindlasti koht, kus klubi juhtkond saaks midagi radikaalset ära teha.



Klubi juhtkond on usaldanud treenereid, see usaldus on  jätkuv. Seetõttu ma loodan väga sellele, et treenerite meeskond leiab parimad viisid ja lahendused, et praegusest olukorrast välja tulla.



Ma olen täitsa veendunud, et näeme finaalseeria mänge veel Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles