Hullumisfestival kestab kaks päeva

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena panid oma töid eile  näitusele Sirje (paremalt) ja Per William Petersen ning Andrus Peegel.
Esimesena panid oma töid eile näitusele Sirje (paremalt) ja Per William Petersen ning Andrus Peegel. Foto: Kristjan Teedema

Täna algab järjekorras neljas rahvusvaheline interdistsiplinaarne festival «Hullunud Tartu». Alapealkiri on seekord «Koor». Korraldajad Eesti Kirjanduse Seltsist ning festivali idee autor ja kuraator Jaan Malin on põiminud kahepäevalisse eeskavva kirjandust, muusikat ja kujutavat kunsti.

Eile olid esimesena platsis kunstnikud. Ülikooli endise kiriku lae all sättisid paika oma teoseid abielupaar Sirje ja Per William Petersen ning Andrus Peegel.

Neil kõigil oli tuua vaatajate ette ka selliseid töid, mida veel keegi ei ole näinud.

Tallinnast olid saabumas oma kunstiga Kristiina Kaasik, Brian Sibola Hansen, Tiiu Pallo-Vaik, Laurentsius ja Raoul Kurvitz. Samuti ei olnud veel näha tartlasi Imat Suu­manit ja Anne Rudanovskit. Näitus ja kogu festival avatakse endises kirikus täna kell 16.30.

Lisaks sellele hoonele käib festival täna ja homme ka Tartu Uues Teatris.

Kodumaiste kirjanike kõrval saab kuulata oma loomingut lugemas nende kolleege Soomest, Rumeeniast, Saksamaalt, Taanist ja Ameerika Ühendriikidest.

Just sellele festivalile mõeldes on loonud Henri Käärik koostöös Luuluriga väiksetähelise pealkirjaga kooripala «hullund», mida esitab segakoor Mask. Väikse kontserdi annab ansambel rasKatarsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles