Mustvees on valimistulemus siiani kinnitamata

Risto Mets
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee kesklinn.
Mustvee kesklinn. Foto: Margus Ansu

Peipsi-äärses Mustvee linnas pole valimistulemus veel kinnitatud, sest valimised võitnud valimisliit Pähklid esitas kaebuse.

Valimisliit Pähklid kaebas esmalt Jõgeva maakonna valimiskomisjonile ja hiljem ka vabariigi valimiskomisjonile, et Mustvee teistkordsel häälte ülelugemisel muutus valimistulemus. Nimelt saavutasid nad 11-liikmelises volikogus esmalt viis mandaati, kuid pärast teistkordset häälte ülelugemist jäi järgi neli mandaati.

Liit avaldas oma kaebuses kahtlust, et hääletussedeleid on rikutud ning nendele kirjutatud numbreid on parandatud. Jõgeva maakonna valimiskomisjon ja vabariigi valimiskomisjon aga rikkumisi ei tuvastanud. Nüüd on valimisliidul veel mõni päev aega pöörduda riigikohtusse.

Mustvee linnasekretär Ruth Jermoškina ütles, et nüüd tuleb ära oodata, kas valimisliit esitab kaebuse ka riigikohtusse. See selgub tuleval nädalal. Kui kaebust ei esitata, saab linna valimiskomisjon tulemused kinnitada. Pärast seda on Mustvee linna valimiskomisjonil aega seitse päeva uue volikogu kokku kutsumiseks.

Seni jätkab linna juhtimist praegune võim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles