Ratastoolis ei pääsenud volinikku kuulama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu leidis volinik, et ministeeriumid ei ole puuetega inimeste värbamiseks piisavalt võimalusi loonud. Eelmisel aastal jäi muuhulgas Mari-Liis Sep­peri enda loeng ratastooliinimestele kättesaamatuks, sest Tartu raekoja kolmanda korruse saali ratastooliga ei pääse.
Mullu leidis volinik, et ministeeriumid ei ole puuetega inimeste värbamiseks piisavalt võimalusi loonud. Eelmisel aastal jäi muuhulgas Mari-Liis Sep­peri enda loeng ratastooliinimestele kättesaamatuks, sest Tartu raekoja kolmanda korruse saali ratastooliga ei pääse. Foto: Margus Ansu

Eile Tartus käinud soolise võrdõiguslikkuse ning võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sep­peri loeng jäi ratastooliinimestele kättesaamatuks, sest raekoja kolmanda korruse saali ratastooliga ei pääse.

Kolmapäeval kell 15.30 algama pidanud Sepperi loengut soovisid kuulama tulla ka kaks ratastoolis inimest. Kuna saali ei pääsetud, läks nende esindaja Ülle Valvar voliniku käest uurima, mis inimestest saab.

«Kas keegi läheb vabandab nende ees või pean mina seda tegema,» küsis Valvar. Ta märkis, et see pole ainult Tartu probleem. Täna nõustab volinik inimesi Põlvas ja 13. novembril Paides, kuid ka seal pole võimalik ratastooliga loenguruumi sisse saada.  

«Meil on siin nii, et nõustamine on esimesel korrusel ja sinna on juurdepääs. Aga loeng on üleval ja see oli ette teada. Minul ei ole võimalik neid üles tuua ja meil sellist teenust pole,» lausus Sepper. Ratastooliga inimeste juurde saatis ta oma kantseleist projekti koordinaatori Helen Talalaeva.

Linnasekretär Jüri Mölder ütles, et raekoja saali probleem oli volinikule teada. «Nad küsisid, kas me saame pakkuda mõnda ruumi. Me pakkusime saali, aga ütlesime ka, et siin on täpselt need probleemid, mis praegu on,» sõnas ta.

Möldri sõnul on varem arutatud lifti rajamist raekotta, kuid see on keeruline. «Kui vaadata raekoja ehitust, siis lifti panek muinsuskaitsealusele hoonele väljapoole on küsitav. Ja ka seespool ei näe ma sellele lahendust,» ütles Mölder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles