Filmitegijad tõid piiri tagant tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil filmirullid.
Pildil filmirullid. Foto: Peeter Langivits

Tartu loomemajanduskeskuses tegutsevad filmitegijad olid edukad kahel rahvusvahelisel loomevõistlusel.

Tõsielufilmide festivalil EstDocs Torontos sai lühifilmivõistlusel esikoha Aleksandr Kheyfets filmi «Kasvatades Itit» eest. Vilniuses lühifilmiprojektide esitlusel Baltic Pitching Forum tunnustati Edina Csüllögi lühifilmiprojekti «Liblikmees», mille stsenarist on Urmas Nimetu.

EstDocs on avatud nii filmiproffidele kui ka harrastajatele. Festivali missioon on pakkuda ülevaadet Eesti ajaloost, poliitikast, kunstist, kultuurist ja ühiskonnaelust. Seekordse võistluse teema oli «Üks Eesti – mitu lugu».

Aleksandr Kheyfetsi lühifilm «Kasvatades Itit» on päikselisest lapsepõlvest Uue Maailma kogukonnas vaeste kirjanike majas. Sel aastal Tartu loomemajanduskeskusega liitunud filmimehel ja tema Taiga Filmil on käsil mitu dokumentaalfilmi.

Nii näiteks on tal koostöös Jaak Kilmiga loomemajanduskeskuses tegutsevast Pimikust tegemisel «Force majeure. Riga», mille tellija on sihtasutus Riia 2014.

Vilniuses Baltimaade lühifilmiprojektide esitlusel sai Edina Csüllögi «Liblikmees» tunnustuse suurima potentsiaaliga idee eest ning kutse Clermont-Ferrandi rahvusvahelisele lühifilmide festivalile.

Filmile kirjutab Mehis Heinsaare samanimelise proosateksti alusel stsenaariumi üks projekti algatajaid Urmas Nimetu loomemajanduskeskuse ettevõttest Plank Film.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles