Veemotosportlased lõpetasid parima hooaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Veemoto Liit valis aasta treeneriks Üllar Põvvati.
Eesti Veemoto Liit valis aasta treeneriks Üllar Põvvati. Foto: Eesti Veemoto Liit

Pärnus võtsid veemotosportlased kokku tänavuse pika ja võistlusrohke hooaja. Rõõmu oli põhjust tunda küllaga.

Enamik tiitlivõistlustel medali võitnud sportlastest kasutas Eestis valmistatud paate ja Eestis valmistatud võistlusvinte, kinnitas Eesti Veemoto Liit oma teates. Kokku osalesid eesti sportlased 22 tiitlivõistlusel/etapil, võideti 17 eri värvi medalit.

Rasmus Haugasmägi klassis OSY-400 ja Paul Zujenkov noorteklassis GT-15 tõid Eestisse maailmameistritiitlid.

Jüri Jõul jun. tegi ajalugu ja tuli Eestis esimesena ühel hooajal kahekordseks maailmameistriks klassis GT-30 nii individuaalselt kui Endurance Pneumatic kestvussõidus meeskondlikult. Lisaks klassi GT-30 euroopa meistrivõistluste hõbemedal.

Euroopa meistritiitleid võideti sellel hooajal kaks, ühe võitis klassis OSY-400 Sten Kalder ja teise Ott Joala klassis S-550.  

Aasta üllataja oli Marek Peeba, kes suutis võita klassi F-125 euroopa meistrivõistluste kaks viimast etappi ning kokkuvõttes saavutas hõbemedali.

Kuuel EM-i ja MM-i etapil jõuti autasustamispjedestaalile.

Klubidest oli edukaim Tartu Kalevi veemotoklubi, kus sportlased treener Üllar Põvvati eestvedamisel tõid võistlustelt kokku kolm maailmameistritiitlit, ühe Euroopa meistritiitli ja kuus erinevat värvi medalit tiitlivõistlustelt.

Hooaja 2013 parimad on:
Aasta sportlane: Jüri Jõul jun.
Aasta noorsportlane: Paul Zujenkov
Aasta treener: Üllar Põvvat
Aasta noortetreener: Aivar Kommisaar
Aasta veemotoklubi: Tartu Kalevi Veemotoklubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles