Kõvale sajule järgnevad hoovihmad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tänavad ujusid täna hommikupoolikul nagu kõva suvise vihma ajal ning nii mõnigi jalakäija sai lisaks loodusele sahmaka vett ka mööda sõitvalt autolt.

«Sadu oli küllaltki tugev,» kinnitas Tartu lennujaama ilmateenistuse meteoroloog Irina Starovoitova.

Laupäeva õhtust täna kella kaheni päeval sadas novembri esimese kümne päeva kaks normi ja üle poole selle kuu tavalisest sademete hulgast. Viimane tähendab, et Ülenurmel töötavad meteoroloogid mõõtsid sel ajal sademete hulgaks 27,9 millimeetrit. Novembri esimese dekaadi ja kogu kuu keskmine sademete hulk on vastavalt 14 ja 46 millimeetrit.

«See oli nagu kõva suvine vihm,» ütles ka ASi Tartu Veevärk reoveepuhasti juhataja Hillar Toomiste. «Pealevool on praegu päris suur, vett tuleb meile kohinal. Aga kanalisatsioon jõudis kõik vastu võtta küll.»

Tavaliselt jõuab Tartu reoveepuhastisse ööpäevas 20 000 – 23 000 kuupmeetrit paksu ja vedelat, tugeva vihma korral võib see kogus olla kolm korda suurem. Et reoveepuhastis peetakse arvestust ööpäeva kaupa, ei saanud Hillar Toomiste täna päeval selle saju tulemustest veel rääkida.

Irina Starovoitova sõnul homme ja ülehomme meil nii kõva vihma oodata ei ole, kuid vihmavari on tark sel nädalal kogu aeg kaasas kanda. «Õhurõhk tõuseb, ilm on üsna soe ja aeg-ajalt tuleb hoovihma,» iseloomustas meteoroloog eesootavat ilma.

Neljapäeval tuul tugevneb ja ka vihma sajab siis rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles