Liikluspolitsei nädalalõpp Lõuna-Eestis: kaks roolijoodikut tunnis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Kui volbriöö möödus politsei töömail suhteliselt rahulikult, siis kahel järgmisel päeval olid Lõuna – Eesti liikluspolitseinikel käed-jalad tööd täis. Möödunud nädalavahetusel tabati Lõuna-Eestis 38 alkoholijoobes sõidukijuhti.


Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Ove Saar tõdes, et halvas mõttes torkas silma Tartumaa. Ainuüksi Tartu linnas tabasid politseinikud 11 sõidukijuhti, kes olid tarvitanud enne rooli istumist alkoholi, kommenteeris Saar pressiesindaja vahendusel.



Ajavahemikus 30. aprill – 3. mai tabati Lõuna – Eestis 38 roolijoodikut, neist Tartumaal 22, Valgamaal kaks, Võrumaal kuus, Jõgevamaal kolm ja Viljandimaal viis.



«Tundub, et ainult Põlvamaa liiklejad peavad lugu nii endast kui ka teistest liiklejatest,» lausus Saar ning lisas, et Põlvamaal ei tabatud nädalavahetusel ühtki roolijoodikut.



Noorim joobes sohver oli kõigest 16-aastane. Alkoholisisaldus tema veres oli aga 0,52 mg/l. Statistikast on aga näha, et tabatud roolijoodikute vanuseline spekter on lai: 16, 19, 20, 22, 26, 27, 28, 33, 36, 43, 44, 48, 51, 59 eluaastat.



«Meedias on palju kommentaare, kus mõistetakse hukka just nooremas eas sõidukijuhte, kuid vaadates möödunud nädalavahetuse statistikat, võib küll öelda, et terves meie ühiskonnas on midagi mäda,» nentis Saar. Kui inimene ei ole tõesti suuteline vastutama oma tegude eest, siis sõitku ühistranspordi või taksoga, lisas liikluskomissar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles