Tartus lepiti kokku võimujaotuses

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Margus Ansu

Tartu võimuläbirääkijad Reformierakond, Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond leppisid täna õhtul kokku Tartu linna valitsemise põhiküsimustes.

Linnapea koht jääb Reformierakonnale, Keskerakond saab linnavolikogu esimehe koha, teatas «Aktuaalne kaamera».

Linnapeana jätkab senine meer Urmas Kruuse, volikogu esimehena arvatakse tööle asuvat keskerakondlast Aadu Musta.

Kui valimiste järel arvati Tartus jätkuvat Reformierakonna ja IRLi senine võimuliit, siis IRLi sisemisele lõhestatusele viidates tegi Reformierakond nädala keskel ootamatult ettepaneku koalitsioonikõnelusteks hoopis Keskerakonnale ja sotsiaaldemokraatidele.

Neljapäevast väldanud Tartu koalitsioonikõnelustel jõuti pühapäeva õhtuks programmilistes punktides kokkuleppeni. Lepe Reformierakonna, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna vahel allkirjastatakse neljapäeval, 31. oktoobril kell 14 Tartu raekojas.

«Tänase kokkuleppe põhjal saame järgmisele neljale aastale vastu minna hea ja kindla tundega. Leidsime Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatidega suure ühisosa ning olen kindel, et moodustatavast laiapõhjalisest koalitsioonist võidavad kõik tartlased - lastest kuni eakateni. Meie ühine visioon Tartust kui parima elukeskkonnaga linnast annab eelduse pikaajaliseks stabiilseks koostööks,» sõnas koalitsioonikõnelusi juhtinud linnapea Urmas Kruuse.

Aadu Must avaldas rahulolu, et pika ja visa töö tulemusena valminud koalitsioonilepe on hästi tasakaalustatud ja vastab kõigi osapoolte ning eelkõige tartlaste huvidele. «Veelgi enam, arvestasime ka nende jõudude huve, kes volikogusse pääsesid, kuid koalitsioonileppele alla ei kirjuta,» lisas Must.

«On hea meel, et täna sündinud koalitsioon liigub veelgi avatuma ja kaasavama linnavalitsemise suunas ning pöörab suuremat tähelepanu lastega peredele,» lausus sotsiaaldemokraatide Tartu piirkonna juht Heljo Pikhof.

Reformierakond, Keskerakond ja SDE kogusid 2013. aasta KOV valimistel Tartu volikogus vastavalt 15, 9 ja 8 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles