Kunstimuuseumis uueneb piletisüsteem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum.
Tartu kunstimuuseum. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimuuseumis kehtib tänasest uuenenud piletisüsteem. Muuseum pakub mitut võimalust: tavapääsmeid, paindlikke ja kombineeritud perepileteid, samuti muuseumipasse aastaks ja kallimaid toetajapääsmeid.

Iga kuu viimasel reedel oli võimalus vaadata näitusi tasuta. Nüüd tuleb sel puhul osta üheeurone pääse.

Endiselt saavad kunstimuuseumis tasuta käia 8-aastased ja nooremad lapsed, kunstierialade õpilased ja õpilasrühmade saatjad õppetöö raames, õigusvastaselt represseeritud, ICOMi ja Eesti muuseumiühingu liikmed, Eesti muuseumide töötajad ning puuetega inimesed koos saatjatega.

Sooduspiletit on endiselt võimalik osta õpilastel, üliõpilastel ja pensionäridel. Muuseum on sooduspiletiga külastamise võimalust laiendanud töötukassas registreeritud töötutele.

Uudse soodustusena tuleb kasutusele 25-eurone aastapilet. Perepiletiga on muuseumikülastus samuti soodsam: juba koos ühe lapsega tulles on odavam osta perepilet, selle asemel et osta kolm üksikpääset.

«Oleme välja töötanud ka piletid kunstisõpradele, kes soovivad meid rahaliselt toetada. Alates sellest nädalast on näitusemajas müügil sõbrapilet hinnaga 10 eurot ja kõige suurema sõbra pilet hinnaga 100 eurot,» lisas muuseumi direktor Rael Artel. «Piletitulu eest saame uusi näitusi ja trükiseid ette valmistada.»

Tartu kunstimaja galeriides, mille tegevust korraldavad Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere ja galerist Indrek Grigor, on seni näituste vaatamine olnud tasuta. Kui kaua see nõnda veel kestab? «Vähemalt nii kaua, kuni mina olen esimees,» ütles Toompere.

Senine süsteem toimib ka Tartu kõrgema kunstikooli  ga-leriis Noorus. «Ikka tasuta,» ütles rektor Vallo Nuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles