Rõngus said kaks liitu võrdse tulemuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimistulemus Rõngu vallas.
Valimistulemus Rõngu vallas. Foto: Graafika: Kaido Linde

Valimiste järel on Rõngu volikogus tekkinud pinev poliitiline olukord, kus kaks valimisliitu on saanud võrdse arvu kohti. Nüüd läheb võitluseks Keskerakonna toetuse pärast.

Nii praeguse volikogu esimehe Sulev Kuusi valimisliit Meie Vald – Koduvald kui ka valimisliit Kodukandi Arengu Eest kogusid 15-liikmelises volikogus kuus kohta. Keskerakond sai kolm mandaati, mistõttu sõltub neist, milline on Rõngu tulevane koalitsioon.

Valimistel 109 häälega valla populaarseim kandidaat, senine volikogu esimees Sulev Kuus märkis, et mis saab edasi, tema täpselt ei tea. «Senises koostöös oleme kogenud nii rõõmu kui ka pisaraid. Praegu ei ole võimalusi just palju,» tunnistas ta. Koalitsioonist välja jäädes saab end tema hinnangul ka opositsioonis kuuldavaks teha.

Valimisliidu Kodukandi Arengu Eest nimekirjas kandideerinud enim hääli (76) saanud Hillar Viksi kinnitas aga eile, et juba samal õhtul (eile – toim.) leiab aset kohtumine Keskerakonna esindajatega, kellega on koostööd arutatud ka enne valimisi.

«Eks Kuusi nimekiri püüab ka nendega rääkida, aga meil on suhted palju paremad,» märkis Viksi.

Häid suhteid valimisliiduga Kodukandi Arengu Eest kinnitas ka Keskerakonna nimekirjas volikokku pääsenud Evald Mihkra, kelle sõnul on erakondlastel kavas läbirääkimisi pidada üksnes Viksi valimisliiduga.

«Volikogu esimehe valimisliiduga me ei kohtu,» märkis ta resoluutselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles