Kongutas pääseb võimule osavaim läbirääkija

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimistulemus Konguta vallas.
Valimistulemus Konguta vallas. Foto: Graafika: Kaido Linde

Ütlus «Ka üks on lahinguväljal sõdur» iseloomustab valimisjärgset olukorda Konguta vallas, kus volikogus ei saanud ükski valimisliit ega erakond selget ülekaalu ning otsustavaks saab ühe mehe valik.

Konguta 9-liikmelises uues volikogus on võrdselt neli kohta valimisliidul Ettevõtlik Konguta ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal. Ühe häälega sai volikokku valimisliidu Kodukoht Konguta kandidaat Märt Meesak.

«Oli tihe rebimine, inimesed olid väga aktiivsed,» iseloomustas valimisi valimisliidu Ettevõtlik Konguta esinumber, Konguta vallavanem Aivar Õun, kes sai valijatelt 89 häält. «Meil oli üle aegade kõige rohkem kandidaate ja ka kõige suurem osalusprotsent.»

Praeguse vallavanema suurimaks konkurendiks osutus teisele kohale jäänud valimistulemusega sotsiaaldemokraatide nimekirja esinumber, Konguta valla sotsiaalnõunik Elo Kasetalu, kellele valijad andsid 58 häält.

Valimistulemusega jäi Aivar Õun rahule. «Ei saa selle kohta öelda muud, kui et neli aastat tagasi sai meie valimisliit kaks, aga seekord neli kohta,» märkis ta. Missugune jõud vallas ohjad haarab, ei hakanud vallavanem ennustama. «Tuleb volikokku valitud inimestega kokku saada ja asjad läbi arutada,» ütles ta.

Sotsiaaldemokraatide esinumber Elo Kasetalu jättis eile vastamata, kas sotsiaaldemokraadid soovivad Konguta vallas võimu enda kätte võtta või ei. «Kõik on läbirääkimiste küsimus,» selgitas ta.

Valimisliidust Kodukoht Konguta ainsana volikokku valitud Märt Meesak on olnud ka varem Konguta vallavolikogus, viimastel aastatel on ta aga sellest tööst eemale jäänud.

«Ootasime valijatelt oma valimisliidule kahte kohta, aga inimesed otsustasid teisiti,» ütles Märt Meesak. Eile ei tahtnud ta veel kindlalt öelda, kas hakkab koostööd tegema Ettevõtliku Konguta või sotsiaaldemokraatidega. «Loodan võimu kellegagi jagada,» märkis Märt Meesak. «Kui ajalugu vaadata, siis on meie valimisliit varem koostööd teinud Ettevõtliku Konguta liikmetega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles