Urmas Kruuse soovib Tartus tugevat koalitsiooni

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Reformierakonna valimispidu Atlantises(Urmas Kruuse).
Pildil Tartu Reformierakonna valimispidu Atlantises(Urmas Kruuse). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Esialgsed tulemused näitavad, et Reformierakond on neid valimisi Tartus võitmas?

Kui proportsioonid sellisena püsivad, siis võib öelda küll, et on võitnud. Tartu jaoks on oluline, et on kaks erakonda, kes on võimelised koalitsiooni moodustama. See tähendab seda, et tartlaste huvides on tugev koalitsioon. Kaks kindlat partnerit annavad veendumuse, et saab neli aastat linna arendada.

Kas koostöö IRLiga Tartus võiks jätkuda, IRLi tulemused pakuvad sellise võimaluse?

Ei ole ühtegi sellist argumenti, et peaksime ütlema, et nendega koostööd ei tee. Me oleme valmis koostööks kõigiga. Kindlasti alustame konsultatsioone IRLiga. Ja läheme sealt edasi.

Kas on võimalik, et võtate mängu ka mõne valimisliidu?

Seda on vara öelda, peaksime ära ootama lõplikud tulemused. Hääli on veel vähe loetud, aga ei saa välistada. Meil Tartus on kogemus koalitsioonist Keskerakonna ja Rahvaliiduga. Oli üks tugev partner ja üks partner täiendamas.

Ütlesite erakonnakaaslastele peetud kõnes, et kampaania ja üldse viimane aasta on olnud raske. Miks?

Mitu põhjust. Oli teada, et rünnatakse seda, et oleme kaua võimul olnud. Oli teada, et seda kohta ihkavad paljud. Debattide käigus öeldi ka välja, et linnapea tuleks välja vahetada.

Teiseks oli suur töö teha erakonna ees hea tulemus ja hoida erakonna lipp kõrgel. Oleme alati arvestanud, et see, mida teeme nelja aasta jooksul, annab meile mandaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles