Tartu IRL hindas e-hääletuse tulemust heaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valimispidu restoranis Volga.
IRLi valimispidu restoranis Volga. Foto: Margus Ansu

Esialgsed valimistulemused on IRLi meelest head. „Kui vaadata eelmise korra e-hääletust, siis me oleme võitnud rohkem hääli. Suhe Reformierakonnaga on sarnane, aga hea üllatus on see, et valimisliit Isamaaline Tartu Kodanik on samuti üle künnise. Tegelikult on ju need samad hääled, mis on olnud IRLile. See tähendab, et muutuste ootus on Tartus inimestel olemas. Aga vaatame, mis hilisemad tulemused näitavad,” ütles IRLi linnapeakandidaat Margus Tsahkna.

Tsahkna sõnul on varasemad valimised näidanud, et IRLi suhe Reformierakonnaga läheb hiljem paremaks. „Reform on alati e-hääletusel võtnud Tartus kõige rohkem hääli. Samal ajal ka Keskerakond, kes on saanud praegu väga vähe hääli, tuleb kindlasti sisse. Võib ka tekkida olukord, et näiteks Vabakund, kes on praegu sees, võib hiljem hoopis välja jääda,” ütles Tsahkna.

IRL loodab Tartus saada 16 kohta, mis on kolm kohta rohkem kui neli aastat tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles