Imre Vähi tuli põhjamaade meistriks klassikalises kulturismis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskel Imre Vähi, vasakul David Ewald Norrast ning paremal Peep Reinart.
Keskel Imre Vähi, vasakul David Ewald Norrast ning paremal Peep Reinart. Foto: Taivo Seppa

Laupäeval Tallinnas peetud kulturismialade põhjamaade meistrivõistlustel võitis tartlane Imre Vähi klassikalises kulturismis esmalt oma kategooria (kuni 180 cm) ning hiljem ka absoluutse meistritiitli.

Kaheaastase võistluspausi pidanud Vähi astus taas lavalaudadele nädal tagasi Eesti meistrivõistlustel, kus ta võitis meistritiitli nii omas kategoorias kui ka absoluutarvestuses. Sama tulemust kordas Vähi nüüd märksa tugevamas konkurentsis.

Võrreldes Eesti meistrivõistlustega kahandas Vähi kehakaalu veel kolme kilo võrra ning vorm muutus tunduvalt teravamaks. Kuni 180 cm kategoorias osales seitse võistlejat. Vähile järgnesid Branislav Oparusic Rootsist ja Peep Reinart Tabasalust.

Absoluutarvestuses võitis Vähi üle 180 cm kategoorias esimeseks tulnud David Ewaldit Norrast.

Võistlus läks hästi tervele Eesti koondisele. Koondiste arvestuses jagati Norraga esikohta 63 punktiga. Lisaks klassikalisele kulturismile sai Eesti esikoha ka kulturismis, kus võitis Ott Kiivikas. Bikini fitnessis võidutses Egle Eller-Nabi. Women's physique parim oli tartlane Esta Pilt.

Veel paistis võistlus silma väga tugeva dopingukontrolli poolest. Kokku saadeti loosi tahtel dopinguproovi andma 10 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles