Abilinnapea Sasi: Tartu lasteaedades on ruuminõuded täidetud

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Jüri Sasi.
Tartu abilinnapea Jüri Sasi. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees

Kuna paljud Tallinna lasteaiad ei vasta tervisekaitsenõuetele, otsustas sealne linnavalitsus peatada laste sügisese vastuvõtu. Kas Tartus võib juhtuda sama?


Tartu abilinnapea Jüri Sasi ühene vastus oli: «Ei». «Rõhuvas enamikus lasteaedades on need tingimused, et 4,5 ruutmeetrit vaba pinda lapsele, täidetud.»



Mõnes üksikus vanemas lasteaias, kus magamisruum ja mänguruum on koos, ei ole need tingimused täidetud. Sinna võtab linn sügisel just nii palju lapsi, et neli ruutmeetrit pinda lapse kohta oleks täidetud.



«Me peame arvestama sellega, et igal sügisel läheb kooli umbes 1000 last ja umbes sama palju lapsi saame ka vastu võtta lasteaeda. See on mõeldamatu, et me jätame nüüd tuhat kohta tühjaks või ei võta lapsi vastu. Tallinnast oli see ehk natuke ülepingutatud samm,» hindas Sasi.



Tema sõnul on Tartu läinud teist teed. Kuna on selge, et ka Tartu ei suuda ehitada rohkem kui ühe munitsipaallasteaia aastas, aga vajadus oleks suurem, siis Tartu on teinud koostööd eraettevõtetega ja toetab nii investeeringutega kui ka pearahaga eralasteaedasid.



Probleem võiks tekkida näiteks Midrimaa lasteaial, kuid kuna seal ei ole piisavalt pinda, siis ongi rühmas juba 22 last. Ka Karoliines oli varem viis rühma, nüüd on seal neli rühma, kuna olukord ei vastanud tervisekaitse nõuetele.



«Meil on oma riik ja omad seadused, miks me neid siis ei peaks täitma. Ega see neli ruutmeetrit vaba pinda nüüd ka väga palju lapse kohta ei ole, arvestades seda, et lapsed on aktiivsed ja nad vajavad rohkem liikumisruumi kui täiskasvanud.»



Sasi kinnitusel on teemat nii haridusosakonna kui lasteaiajuhatajatega räägitud. Lasteaiad peavad vastama tervisekaitse nõuetele. «Kui vaja, vähendame laste arvu rühmades, kui vaja, muretseme lisavoodeid või teeme, mis tarvis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles