Supilinna ja Tähtvere piirile kerkib ridaelamu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere 28 krundi ettevalmistustööd.
Tähtvere 28 krundi ettevalmistustööd. Foto: Kristjan Teedema

Tähtveret ja Supilinna ühendavate treppide ääres valmib aasta lõpuks kolmekorruseline nelja korteriga ridaelamu, mille kõik elamispinnad on juba omaniku leidnud.


Kinnisvarabuumi ajal juhtus seda sageli, et uuselamu kortereil olid omanikud juba enne, kui ehitust alustati. Masu lõppemist ja uut buumi Tähtvere 28 krundil toimuv siiski ei tähista.

OÜ AK-Varad juht Aare Käära ostis trepiäärse krundi 2006. aastal, et rajada sinna endale kodu. Et tulevikus oleks uues majas hea elada, leidis ta ka naabrid tutvusringkonnast ning jõule loodavad neli peret vastu võtta juba uues kodus.

Et ümberkaudseid vähem häirida, püüdis arhitekt Aivar Roosaar sobitada hoone nii linnaruumi kui ka maastikku, sulandades seda mäenõlva sisse. Kasutust leiavad erinevad maastikukujunduse võtted, muu hulgas ronitaimed.

Mäenõlva poolses otsas on majal kaks korrust, Tähtvere tänava pool aga kolm. Soklikorrusele tulevad garaažid ja saunad, seinte külge kinnitatakse avarad rõdud.
Aare Käära sõnul meenutab rajatav ridaelamu oma stiililt Laulupeo puiestee 7 ning 9 maju.

Lisaks valmib sügiseks treppideni viiv sõidutee ja tänavavalgustus.

Ehkki Kääral oli plaan ehitusega alustada juba varem, võttis tema sõnul detailplaneeringu menetlus ning projekteerimine aega. Detailplaneeringu kehtestas linn krundile 2008. aastal.

Uus ridamaja Supilinnas
• Eluruume 335,7 m2.
• Abiruume 608,8 m2.
• Kasulikku pinda kokku 944,5 m2.
• Üks kolmetoaline ja kolm neljatoalist korterit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles