Pullid sõitsid linna väljanäitusele

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krone põllumasinaid müüva OÜ Jatiina töötaja Jaak Käs­ner kaunistas noore rapsiga kõige uuemat rullipressi.
Krone põllumasinaid müüva OÜ Jatiina töötaja Jaak Käs­ner kaunistas noore rapsiga kõige uuemat rullipressi. Foto: Margus Ansu

Läbi aegade suurima osalejate arvuga maamessile toodud belgia sinisest tõust pulli tabas rambipalavik: loom ei tahtnud autolt maha tulla ja kui lõpuks tuli, tegi lohe häält. Traktorid-kombainid tundusid olevat vaiksemad.


«Tule, vanapoiss, no tule, poiss,» meelitasid lihaveiseid vahendava Estonian ACB Vianco vilunud töötajad pulli autolt maha. Tühjagi! Aitas alles võrukeelne ähvardus «ma võta sul rõngast kinni».



Meestel tuli autodelt maha võtta ja latritesse toimetada 16 pulli. Neist tosin lähevad homme oksjonile, selgitas Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu tõuraamatu- ja aretusosakonna juhataja Tõnu Põlluäär.



Maamessil teist korda peetaval pullioksjonil on odavaima looma alghinnaks 20 000 ja kõige kallimal 40 000 krooni.



Messile sõidutatud põllu-, metsa- ja ka aiatehnika hindadega võrreldes ei maksagi pullid väga palju. Näiteks Krone uusima rullipressi hind on 560 000 krooni ja ostja on sel masinal juba olemas.



«Meie põllumees ikka elab, huvi messi vastu on suur,» kinnitas maamessi projektijuht Margus Kikkul. Tänavu tuleb maamessile rekordarv osalejaid ehk 252 firmat ja organisatsiooni. Mullu oli maamessil 192 osalejat.



«Väljas on vähem eksponaate kui varem, aga hallid on puupüsti täis,» märkis Kikkul. «Me ei ole näitusepinna hinda alla lasknud. Firmad võtsid väiksemaid pindu ja leidsid sisemisi ressursse. Siin käib ju tohutult rahvast, tulemata jätta ei taha keegi.»



Et messile veel rohkem rahvast tuleks, toob Edelaraudtee erirong laupäeva hommikul huvilised ka Tallinnast kohale. Tartu linnapea Urmas Kruuse sõidutatakse täna hommikul raekojast maamessile hobusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles