Tartu linnapea andis võimu käest

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse sõitis kalessiga Maamessile. Vasakult AS Tartu Näitused juht Alo Pettai ja Tartu linnapea Urmad Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse sõitis kalessiga Maamessile. Vasakult AS Tartu Näitused juht Alo Pettai ja Tartu linnapea Urmad Kruuse. Foto: Sille Annuk

Puhkpilliorkester Popsid mürtsutas kella üheteistkümne paiku raekoja ees. Meeleoluka loo lõppedes astus Tartu linnapea Urmas Kruuse raekoja trepile ja pidas seal täna keskpäeval algava maamessi puhuks väikse pidukõne. Lõpetuseks teatas linnapea: «Annan maamessi ajaks Tartus võimu maameestele.»


Siis istusid Kruuse ja ASi Tartu Näitused juht kaarikusse ning Saksa ratsatalu peremees Urmas Saks sõidutas saksad maamessile.



Seega: täna, homme ja ülehomme on võim Tartus maameeste käes. Ärge siis imestage, kui raekoja platsile kartulivaod sisse aetakse ja Emajõe äärde sibulapeenrad tulevad. Järgmine talv tõotab tartlastel tulla muretum kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles