Täppistõstjad hakkavad palgihaarajatega tennisepalle taga ajama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osavamad palgitõstjad peavad Maamessil hakkama saama märksa väiksemate asjadega.
Osavamad palgitõstjad peavad Maamessil hakkama saama märksa väiksemate asjadega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmakordselt Eestis asuvad võistlustulle puidutõstukite juhid, et selgitada välja täpseim ja kõige külmema närviga spetsialist. Võistlust peetakse neljapäeval ja reedel Tartus Maamessil.


Oleme juba mitu aastat mõelnud, et Eestiski võiks läbi viia tõstukijuhtidele täppistõstmise võistluse, rääkis võistluste korraldaja Jouni Himanen firmast MC-Sales Maamessi korraldajatele. Messi ajal saab asi lõpuks teoks. Himaneni sõnul on Soomes ja Rootsis taolisi mõõduvõtmisi korraldatud juba üle 20 aasta.



Raskusi Tartus toimuval võistlusel ei tõsteta. Seda enam loevad võistlejate oskused ja osavus.



Võistluse käigus tuleb haaratsiga haarata puupakke ja need üksteise otsa laduda. Samuti tuleb haaratsi lõugade vahele püüda tennispalle ja õiget kaugust arvestades lasta hiljem pall poole meetri kõrguselt veoauto rehvi sisse. Kolmanda ülesandena tuleb võtta haaratsi lõugade vahele joogipurk ja viia see teisele lauale ning lasta lahti nii, et purk jääks püsti.



Kõik võistlejad kasutavad Tartus Soome firma Kesla 2010 LT tõstukit.



Himanen avaldas arvamust, et kuivõrd on tegemist täiesti uue võistlusega siis valitseb toimuva vastu huvi nii pealtvaatajate kui võistlejate endi hulgas. Võistlejail palutakse end eelnevalt kirja panna e-posti teel: info@mc-sales.com.



Mõõduvõtmised peetakse maha Tartu Näituste messikeskuses 22.-23 aprillil ning laupäeval kell 14 kuulutatakse sealsamas välja ka Eesti meister 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles