Tartu üleujutuse kahjud võivad küündida miljoni kroonini

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofotolt on hästi näha Emajõe praegune võimas vallutusretk Tartu linnas ja selle ümbruses.
Aerofotolt on hästi näha Emajõe praegune võimas vallutusretk Tartu linnas ja selle ümbruses. Foto: Ove Maidla / Tartu Ülikool

Tartu üleujutuse tõrjumise ja selle kahju hind pole veel täpselt kokku löödud, aga halvemal juhul võib uputus linnale maksma minna miljon krooni, arvas linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.


Rein Haak ütles, et ärevus ei ole möödas ning ei ole välistatud uued üleujutused. Emajõe veetase pole viimased kaks päeva enam kerkinud, aga ohu möödumisest saab rääkida alles siis, kui vesi alaneb umbes 70 sentimeetri võrra, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Rein Haagi sõnul on juba vee pumpamisele kulunud umbes 100 000 ning teede remondile umbes 150 000 krooni, kuida lisakulutusi on näiteks veel liivakottide täitmisele, hoidmisele ja transpordile ning üllatusi võib veelgi tulla.

Seda, kui palju on kahju saanud eraisikud, kelle õuele või keldritesse vesi tungis, pole teada ja eks neidki kahjusid saab asuda hindama pärast seda, kui veetase on alanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles