Prügi vedeleb Raadil veel teadmata aja

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristusaktsiooni «Teeme ära!» raames 2008. aastal kogutud jäätmed Tartu linna külje all Raadi lennuväljal.
Koristusaktsiooni «Teeme ära!» raames 2008. aastal kogutud jäätmed Tartu linna külje all Raadi lennuväljal. Foto: Sille Annuk

Harku valda vedelema jäänud Teeme Ära prügi loodab riik prügilasse vedada enne jaani, kuid Raadil pea kaks aastat koristust oodanud kampaaniarämps võib heal juhul koristatud saada sügiseks.


Eri hinnanguil 1000–2000 tonni Teeme Ära prügi on kuhjatistes Tartu vallale kuuluval maal, endise sõjaväelennuvälja ruleerimisrajal. Rajal on ka vähemalt 15 000 tonni viie aasta jooksul liigiti kogutud taaspruugitavaid jäätmeid, mida Utileek Lõuna ei suuda käitlusse suunata.



Lennuvälja maid haldava vallaettevõtte Raadi Arendus juhatuse liige Jüri Reinpõld ütles, et ladestusala ebaseadusliku kasutamise eest võlgneb Utileek Lõuna Raadi Arendusele 120 000 krooni.



Kuna jäätmed on Utileek Lõuna omand, ei saa Raadi Arendus omatahtsi rämpsu kallale minna, vaid peab taotlema esmalt rentniku pankrotti, selgitas Rein­põld. Muude võlgade hulgas on Utileek Lõunal tasumata ligi 670 000 krooni riigimakse.



Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juht Mart Soonik selgitas, et riik ei saa omal algatusel Raadi prügikoristusse sekkuda, sest sealse maa omanik on vald. Küll saab riik kaaluda prügikoristuse rahastamist, kui vald seda taotleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles