Tartu Kevadpäevad tutvustavad erinevaid kultuure

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kevadpäevade üks populaarsemaid üritusi on kummipaadiralli.
Tartu kevadpäevade üks populaarsemaid üritusi on kummipaadiralli. Foto: Sille Annuk

26. aprillist kuni 2. maini puhkavad Tartu tudengid vaimu välja.

Tartu Kevadpäevad kujunevad sel korral rahvaste kohtumispaigaks, kus saavad kokku erinevad kultuurid, kombed ja tavad. Tudengipäevad kutsuvad üles väärtustama oma ja märkama võõrast.

Üheks põnevamaks kultuuride virr-varriks Tudengipäevade kavas saab olema 28. aprillil toimuv üritus «KogeMUSter», mille eesmärgiks on tutvustada erinevatele kultuuridele omaseid aspekte läbi isetegemise ja uute põnevate kogemuste.

Üritus toimub paralleelselt neljas erinevas keskuses: pealaval, õpimurul, piknikualal ja mängumurul. Keskustes saab vastavalt õppida erinevaid tantse ja nautida tavapärasest veidi erinevaid etteasteid, proovile panna oma näputööosavust, maitsta huvitavaid roogasid
ning tegeleda rahvuslike spordialadega.

Kevadpäevade võimsaks avaürituseks on Öölaulupidu Kassitoome orus. Öölaulupeo noorema vennana on 1. mail kavas Öötantsupidu, millele eelneb folgikontsert, kus musitseerivad eesti-ukraina folkbänd Svjata Vatra ning Paabel.

Tartu Kevadpäevade kõige südamlikumaks ürituseks võib pidada Võluaia heategevuskontserti. Kevadiselt kaunis TÜ botaanikaaias kogutakse tuntud muusikute abiga annetusi projektile «Vanem Vend, Vanem Õde».

Loomulikult ei möödu tudengipäevad ilma armastatud üritusteta nagu Karsumm, paadiralli, Bambus, Tudengilaul, Mälukas ja rannaaeroobika.

Kokku toimub festivali raames 141 üritust. Lisainfot nende kohta saab Tartu Kevadpäevade ametlikult koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles