Raeplatsi ääres valmib seljakotirändurite kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase backpacker’eid mahutava toa seinu kaunistab Maksuameti baarist pärit seinapaneel, mis meenutab kunagi neis ruumides olnud maksuameti kontorit, rääkisid Christian Thomas (vasakul) ja Colin Wenger.
Tulevase backpacker’eid mahutava toa seinu kaunistab Maksuameti baarist pärit seinapaneel, mis meenutab kunagi neis ruumides olnud maksuameti kontorit, rääkisid Christian Thomas (vasakul) ja Colin Wenger. Foto: Sille Annuk

Juunis kolib Tartu raeplatsi äärde selle maja neljandale korrusele, kus allpool tegutseb lokaal Suudlevad Tudengid, seljakotirändurite ööbimispaik.



Praegu käib majas kibe remont, mida juhatavad Londonist pärit Christian Thomas ja Vancouveri lähistelt Williams Lake’i linnast Eestisse tulnud Colin Wenger.



Wenger peab koos Joel Alasega praegu Promenaadi tänaval asuvat hosteli tüüpi majutusasutust Terviseks.



Kui esialgu igasuguse siseviimistluseta ruumid Raekoja platsi ääres valmis saavad, kolib Terviseks sinna.



«Promenaadi tänaval on kitsas ja ega need ruumid hosteliks eriti ei sobi,» sõnas Wenger. Kolimisega saab Terviseks ka suuremaks: vanas kohas saab korraga peavarju kuni 12 inimest, raeplatsi ääres mahub esialgsete plaanide järgi ööbima vähemalt 24 külastajat. Pärast kolimist hüppab ametlikult majutusäri vankrile ka Thomas.



Soodsamad hinnad


Wengeri sõnul ei ole väga täpseid plaane veel paika pandud, aga kindlasti pakutakse nii odavamat ööbimisvõimalust vähemalt 5-6 inimesega ühes toas kui ka veidi privaatsemaid ja kallimaid tubasid. Hinnad algavad tema sõnul ilmselt paarisajast kroonist.



«Oleme kõige odavamate seas,» ütles Thomas.



Kuigi nii praegune Terviseks kui tulevane majutuskoht vastavad igati sellele, mida maailmas seljakotirändurite hosteliteks peetakse, ütles Thomas, et tegelikult ei ole neid hosteliks kutsuda õige. Seni tegutsetakse külaliskorteri või lihtsalt ööbimiskoha nime all ning ilmselt ei saada hosteliks ka uues kohas.



Omamoodi lähenemine


Linnavalitsuse järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint sõnas, et külaliskorterile kehtivad samasugused nõuded nagu igale teisele eluruumile, hostelina registreerimiseks peaksid ehitajad täitma lisanõudeid.



Hinnaklassilt sarnaseid majutuskohti on Tartus mitmeid, näiteks Tähtvere või Staresti hostel. Kuid Terviseks on ainus, mis seob endaga märksõna backbackers (seljakotirändurid – toim). See tähendab tavalisest peavarju pakkumisest hoopis erinevat lähenemist.



Ööbimiskoha tegijaid ei pea administraator Iiris-Maria Šegedini sõnul enda konkurentideks ka kodumajutust pakkuv firma Kastani Kodumajutus. «Inimesed, kes meie juures käivad, on väga erinevad,» sõnas Šegedin.



Uude majutuskohta Terviseks tuleb ka suur ühine elutuba, kus kõik öömajalised aega veeta saavad. «Alati on seal kas Colin või mina või keegi personalist külaliste meelt lahutamas, ühisel ruumil on meil väga suur rõhk,» rääkis Thomas.



«Paljud seljakotirändurid ei tea Tartust eriti midagi ja meie oleme neile turismiinfopunkti eest,» naljatas ta.



Hostelid Tartus


• Torni, Kreutzwaldi 52



• Vaksali, Vaksali 4



• Tähtvere, Laulupeo 19



• Starest, Mõisavahe 21



• Tartu, Soola 3



• Tartu Üliõpilasküla hostelid Pepleri 14 ja Narva 27 ühiselamu


juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles