Tasuta bussiliiklusest Riia rongini

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakond on juba uhke, aga Keskerakond lubab kõige uhkemalt: tasuta bussisõitu ka Tartus. Ühistransport ja rattateed leiavad valimisprogrammides rohkelt käsitlust.

Reformierakond lubab tihendada ja korrastada linnaliinibusside sõiduplaane. Veel lubab oravapartei jätkata tasuta bussisõiduga üle 65-aastastele. Vasakpartei aga üle 63-aastastele pensionäridele. Konservatiivne Rahvaerakond lubab tasuta bussisõitu kõigile, kel pensionitunnistus.

Keskerakond lubab üleminekut tasuta bussisõidule, aga ütleb, et see eeldab linna tulubaasi korrastamist riigi tasandil.

IRL lubab toetada üleminekut osaliselt tasuta ühistranspordile.

Keskerakonna lubaduste hulka kuulub teadusuuringute jätkamine «tartlaste reaalseid vajadusi arvestava ühistranspordivõrgustiku» rajamiseks. Keskerakond lubab uurida munitsipaalbussifirma loomise võimalikkust ja otstarbekust ning linna transporditerminali vajalikkust. Isamaaline Tartu Kodanik lubab sellise terminali ära teha.

Sotsid sekundeerivad siin, öeldes: «Leiame kesklinnas mugava viisi ühelt bussiliinilt teisele ümberistumiseks.»

Vaskapartei ja sotsid ütlevad, et praegused sõidugraafikud elanikke ei rahulda.

Oleks vaja loogilisi graafikuid ja bussiliinide ümberkorraldamist nii, et oleks koostöö süstikliinide ja ringliinide vahel.

Nad  lubavad ka jaamaekspressi, kui rongiliiklus on tihenenud, ning hilisõhtusi ja öiseid liine kesklinna ja linnaosade vahel.

Reformierakond lubab peatustesse uusi ootekodasid ja elektroonilisi tabloosid. Isamaaline Tartu Kodanik lubab selliste tabloodega varustada kõik bussiootekojad, Konservatiivne Rahvaerakond aga lubab bussiootekoda ja elektroonilist tablood kõigisse peatustesse.

Rattateede arendamine on programme läbiv joon, sellele on lisatud mõnel puhul rattahoidlate rajamine. Eraldi on mitmes programmis rõhutatud Maarjamõisa kompleksi kesklinnaga ühendavat mugavat rattateed, olgu üle raudtee  või selle alla ehitatava tunneli kaudu.

Ja veel. Eelmiste kohalike valimiste ajal oli tähtis teema lennuühendused, nüüd on mitmes programmis – Reformierakonnal, IRLil, sotsidel – ära märgitud Riia rongi käimapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles