Krossisõit käib heategevuse nimel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad Lange krossirajal. Pildil 50cc 2. sõit.
Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad Lange krossirajal. Pildil 50cc 2. sõit. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval koguneb Langele Eesti krossisõitjate paremik ühes naaberriikide kiireimatega, et koguda motokrossil «Tanel Leok ja sõbrad» taas raha liikumispuudega laste heaks.

Heategevuskrossi on korraldatud juba neli korda ning seni kogutud summa ulatub 45 000 euroni.

Tänavu on korraldajail soov heategevuseks minevat summat tublisti täiendada ning kõik tulud lähevad õnnetuse tõttu liikumispuude saanud lastele ja noortele.

Kohal Eesti paremik

Ürituse üks korraldajaid Margus Kiiver märkis, et sõitjaid on oodata lausa motokrossi MM-sarjast eesotsas meie praeguse parima sõitja Tanel Leokiga. Starti tulevad ka Honda tehasemeeskonna sõitja Jevgeni Bobrõšev Venemaalt ja Davide Guarneri Itaaliast.

Palju on tulemas lätlasi, teiste seas nende praegune tuntuim sõitja Matss Karro, Roberts ja Augusts Justs, Dvis Livs, Ivo Steinbergs.

Loomulikult on esindatud Eesti paremik, näiteks Harri Kullas. Oma esimese stardi pärast vigastusest tingitud võistluspausi teeb Priit Rätsep. Eile lõuna paiku oli end krossile kirja pannud 146 motosportlast.

Võisteldakse seitsmes võistlusklassis. Lange kross on ühtlasi Eesti meistrivõistluste viimane etapp 65- ja 85-kuupsentimeetriste tsiklite klassis.

Oksjonil uunikumsõiduk

Lisaks piletitulule ja osavõtjatasudele loodavad korraldajad teenida heategevusraha ka oksjonilt, kuhu annetasid oma varustust sellised tipud nagu tänavune maailmameister Jeffrey Her­lings, Antonio Cairoli, kümnekordne maailmameister Ste­fan Everts, USA rahvuste krossi koondis ja paljud Eesti sõitjad.

Müüki tuleb ka Eestis ainulaadne uunikum – Ply­mouth Coupe aastast 1951.

Veel eile töötasid Langel suured ekskavaatorid, et anda krossirajale viimast lihvi.

Raja omaniku Lauri Roosioru kinnitusel jäid suuremad kaevetööd möödunud suvesse. Nimelt rajas ettevõtja ümber krossiraja müratõkkevalli. «See on tulevikus ühtpidi nii müratõke kui ka pealtvaatajate tribüün,» märkis ta lisades, et rada vastab nüüd ette nähtud planeeringule.

Esimesed stardid antakse pühapäeval kell 11.10. Võidusõidud vältavad õhtuni välja.

Heategevuskross

• Pühapäeval kl 11.10 Lange krossirajal

• Võistlusklassid: 50cc, 65cc, 85cc, Open, Hobi Grand Final, naised, retro+le­gen­did.

Allikas: Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles