ERMi uues majas käib töö nii lae kui põranda kallal

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raadile kerkiva Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uut hoonet ehitavad ligi 120 meest on sel 22 000-ruutmeetrisel objektil ametis igal tasapinnal: kes soojustab Tartu linna maale jääva hoone peasissekäigu juures keldrikorruse kõrgeid seinu, kes teeb esimese korruse valamiseks raketisi, kes ehitab hoonet ühendavat silda.

Sellele pildile jäänud töömehed valasid Tartu valla maale jäävate 7500-ruutmeetriste hoidlate põrandat.

«Keldrikorrus on pea valmis, nüüd hakkavad selle maja mõõdud ka tavalistele inimestele selgelt välja paistma,» iseloomustas tööjärge ERMi uue peamaja omanikfirma Riigi Kinnisvara ASi ERMi projektidirektor Peeter Mauer.

Tempo on kiire, praegu töötavad ehitajad valgest pimedani. Et valget aega jääb üha vähemaks, seatakse objektile peagi üles suured prožektorid. Hoonet ehitav Fund Ehitus tahab aasta lõpuks keldrikorruse valmis saada.

Peale hoidlate, ladude ja tehniliste ruumide tulevad keldrikorrusele ka külastajatele vajalikud kohad, näiteks garderoobid ning 250-kohaline kinosaal. «Kuu-pooleteise pärast on siin esimesi ruume juba näha,» kinnitas Peeter Mauer.

Graafiku järgi on muuseumi peamajal aasta pärast seinad püsti, katus peal, aknad-uksed ees ja algavad siseviimistlustööd. 2015. aasta detsembris annavad ehitajad ERMile uhiuue peahoone üle. Kui kõik läheb kava järgi, siis avatakse hoone külastajatele 2016. aasta lõpus.

«Inimestel on selle hoone ehitamise vastu väga suur huvi, aia taga käib palju uudistajaid,» rääkis Peeter Mauer. Et huvilised saaksid parema ülevaate, avatakse aia ääres peagi väike vaateplatvorm, kuhu võivad kõik soovijad vaatama ja ka pildistama minna.

Lisaks näeb ERMi maja kerkimist internetist aadressil http://www.rkas.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles