Ülikool avas uksed lahanguruumi

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

«Valige endale eriala mitte selle järgi, kuhu te sisse saate, vaid selle järgi, kust te pärast ka välja saate,» kõlasid eilsel avatud uste päeval arstiteaduskonna infotunnis õpetussõnad.


Eile, avatud uste päeval külastasid sajad keskkooliõpilased Tartu kõrgkoole, et selgust saada, millises tasuks sügisel õpinguid jätkata.



Arsti eriala on üks neist, millega on pärast ka midagi peale hakata, oli Biomeedikumis peetud infotunni mõttetera. Tulevastele tudengitele avaldas muljet, et aastaks 2020 on Eestis arstide arv kahanenud 3700 peale, mis tähendab, et tohtrite põud üha süveneb.



Samas kasvab aga nõudlus noorte arstide järele. Julgustava ja meelitavana kõlas abiturientidele seegi fakt, et Eesti ülikoolides õpetatavatest erialadest on TÜ arsti erialal kõige enam riigieelarvelisi ehk tasuta kohti – tervelt 140.



Tulevased tudengikandidaadid said selguse majja ka kutsesobivuse koha pealt. Nii nagu elektrik ei või elektrit karta, ei tohiks ka arst laipa peljata.



Esimene peatuspaik tehti Biomeedikumi lahangutoas, kus kolmanda kursuse tudengid olid uurimiseks inimkeha sisemise ilu lagedale toonud. Sadakond uudistajat said lahatavat päris lähedalt kaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles