Paarikaupa joosti mööda linna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kes ütles, et orienteerumine on mõeldav vaid metsaradadel. Stereotüüpset arvamust kummutavad juba mitmendat hooaega Tartu linnasprindi korraldajad ja startijad, keda eilsel, selle hooaja esimesel etapil oli Raekoja platsil minutiste vahedega teele minemas pealt 80 paari.


Esimesena sööstis rajale koguni kolmik. Võta kinni, kas kolmas jooksis väljaspool arvestust kaasa või tegid korraldajad erandi. Pildil ootavad oma starti Anniki Inno ja Evelin Rüütli (päikseprillidega).



Paarisorienteerumine linnas on tükkis teine tubakas kui metsa vahel õige raja otsimine. Korraldajad on püüdnud kontrollpunktid alati sättida nii, et lisaks seiklemisele saavad mööda linna silkajad  aimu ka Tartu linna mitmekesisest ajaloost.



Linnasprindi traditsioon sai alguse 2007. aasta 5. detsembril ja mullu kasvas sellest välja kolmeetapiline sarivõistlus. Mullu täiendati seda ka kepikõnniga.



Kuigi üritus on kirjas orienteerumisvõistlusena, kus eesmärgiks võimalikult lühikese aja jooksul läbida kaardil märgitud punktid Tartu vanalinnas ja Toomemäel, ei tähenda see, et ilmtingimata tuleb keel vestil linnatänavail liduda. Igaüks liigub vastavalt oma jaksule ja soovile.



Eile anti hooaja avalöök. Kel sel ajal muid tegemisi oli, saab Tartus koos paarilisega orienteeruda veel 12. mail ja 22. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles