Rimi plaanib teha Annelinna uue poe

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauba hind riiulil ja kassas peab olema ühesugune.
Kauba hind riiulil ja kassas peab olema ühesugune. Foto: Mihkel Maripuu

Eile avalikustamisele saadetud detailplaneering annab Rimile võimaluse ehitada Anne sauna naabrusse uus kaubanduskeskus, aga jätab lahtiseks, kas Säästumarket säilib või ei.


Kaubanduskeskuse tarbeks planeeritav kahe hektari suurune ala asub Annelinnas, Anne ja Lõhmuse tänava vahelisel alal.



Anne 48a krunt on hoonestamata, Anne 48 krundil asuvad likvideeritav autoremonditöökoja hoone ja kasutatud autode müügiplats. Anne 46 krundil säilib Hydro Texaco tankla, lammutada soovitakse Säästumarketi hoone. Anne 50 krundil asuv Eesti Gaasi gaasiregulaatoripunkt säilib.



Linnavalitsus saatis avalikustamisele planeeringulahenduse kaks varianti, mis ei ole tavapärane, kuid on abilinnapea Raimond Tamme seletusel mõistlik ja paindlik olukorras, kus arendaja ei ole oma plaanides lõpuni veendunud. Planeering on algatatud 2008. aasta sügisel.



Tankla ja gaasiregulaatoripunkt säilivad mõlema variandi puhul.



Esimese variandi järgi võib Rimi ehitada 4500-ruutmeetrise ehituspinnaga kaubanduskeskuse, kuid Säästumarketi hoone tuleb lammutada. Teises variandis on Rimi aluseks pinnaks lubatud 3941 ruutmeetrit ja Säästumarket võib säilida.



Lubatud ei ole kahte lahendust omavahel kombineerida. Projekteerimise ajaks tuleb aga langetada otsus, kumma variandi järgi ehitama hakatakse.


Rimi kinnisvaraosakonna juht Peeter Ranne ütles, et tavaliselt läheb detailplaneeringu kinnitamisest poe avamiseni 14-15 kuud, aga praegu ei ole kuidagi võimalik ütelda, millal uus kaubakeskus Annelinnas valmib.



Ranne ütles, et Annelinna Rimi tuleb kodutoidupoe tüüpi, kindlasti väiksem kui teisel pool jõge Sõpruse silla otsas asuv Rimi.


Aga kontseptsioonis täit selgust pole, seepärast ei ole ka selge, kui suur pood tuleb, mis omakorda aga määrab Säästumarketi saatuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles